More

  Google oferă noi metode de efectuare a plăților pentru Play Store

  Google a anunțat astăzi că își extinde sistemul de efectuare a plăților, la alegerea utilizatorului, din Play Store pe Android, care le permite userilor să aleagă metode de plată alternative pentru achizițiile de aplicații. Noile state ce vor beneficia de această îmbunătățire sunt țările din Spațiul Economic European (SEE), dar și India, Australia, Indonezia și Japonia.

  Compania a acordat o reducere de 3% pentru programatorii care folosesc facturarea de către terți în SEE. Vor urma și alte reduceri, conform TechCrunch.

  Mai multe detalii cu privire la posibile comisioane vor apărea peste câteva luni.

  “Android a fost întotdeauna un sistem de operare deschis și unic, iar noi continuăm să ne dezvoltăm platforma și să extindem opțiunile disponibile pentru programatori și utilizatori. Vom împărtăși mai multe informații în lunile următoare, pe măsură ce vom continua să facem progrese împreună cu partenerii noștri pilot.”

  Comunicat Google

  Această informație este esențială pentru mulți programatori, întrucât procentajul deducerii, pe care îl oferă Google, va determina dacă aceștia vor să schimbe procesatorii de plăți. Trecerea de la un procesator la altul poate fi destul de complicată.

  Compania a declarat că peste 99% dintre programatorii de aplicații de pe Play Store se califică pentru comisioane de cel puțin 15%, dar restul de 1%, format din programatorii de top, generează venituri foarte mari pe Play Store.

  În prezent, Google percepe o taxă de 15% din primul milion de dolari anual de la orice programator. Mai apoi, percepe o taxă de 30% după primele câștiguri de un milion de dolari ale programatorilor pentru anul respectiv. Unii programatori, care fac parte din programe speciale, plătesc doar 10%.

  Google a introdus facturarea obligatorie în Google Play la nivel global, pe data de 1 iunie, dar având în vedere anunțul de astăzi, programatorii se vor putea bucura de alți procesatori de plăți în aplicațiile lor pentru țările menționate.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...