More

  T-Mobile concediază angajați din departamentele de inginerie și rețelistică

  Compania de servicii telefonice din SUA, T-Mobile, își concediază angajații din cadrul grupului său de rețelistică și inginerie, ca parte a unui program de restructurare care a eliminat deja mii de locuri de muncă, în urmă fuzionării cu Sprint, de acum cu doi ani.

  Ultimul val de demisionări a avut loc în ultimele zile și a inclus atât manageri, cât și persoane aflate pe alte poziții, a declarat un fost angajat, concediat în această săptămână. Alți angajați ai T-Mobile au postat pe forumurile de internet despre pierderea locurilor de muncă, conform The Wall Street Journal.

  În 2020, compania avea aproximativ 80.000 de angajați după ce a încheiat preluarea firmei Sprint Corp. Mai apoi, a încheiat anul 2021 cu aproximativ 75.000 de lucrători.

  O purtătoare de cuvânt a T-Mobile a declarat că aceste mutări fac parte din schimbările organizaționale continue din ultimele luni. Ea a spus că se vor oferi noi posturi multora dintre celor concediați și că încă se mai fac angajări pentru alte roluri.

  Directorii executivi au declarat că fuzionarea cu Sprint le-ar oferi mai multe posibilități pentru a dezvolta tehnologia wireless de a cincea generație, sau 5G, și ar produce mai multe locuri de muncă în cadrul companiei comune până în 2024, decât dacă fiecare întreprindere ar fi angajat pe cont propriu.

  În iulie, T-Mobile a majorat cu aproximativ 200 de milioane de dolari valoarea economiilor de costuri preconizate în urma preluării companiei Sprint, ajungând la o sumă cuprinsă între 5,4 și 5,6 miliarde de dolari.

  Compania a transferat clienții Sprint la rețeaua T-Mobile și a închis o rețea 3G mai veche.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...