More

  NASA stabilește o nouă dată pentru a doua încercare de lansare a rachetei lunare

  NASA a declarat că va încerca, pentru a doua oară, lansarea rachetei sale lunare de ultimă generație, în ziua de 3 septembrie.

  Anunțul vine în urma unei încercări eșuate de a trimite racheta Artemis I sau SLS (Sistemul de Lansare Spațială) spre cer, luni, după ce inginerii au descoperit o problemă la unul dintre motoare cu puțin timp înainte de decolarea de la Centrul Spațial Kennedy din Florida, conform DigitalTrends.

  “Am ales ziua de sâmbătă, 3 septembrie, pentru lansarea testului de zbor #Artemis I, fără echipaj, în jurul Lunii”, a menționat agenția într-un tweet postat marți. Artemis I va începe lansarea la 21:17, ora României. Se vor mai acorda două ore după 21:17, pentru oprirea numărătorii inverse în cazuri de urgență.

  NASA a anulat lansarea de luni, dezamăgindu-și mulțimile uriașe de fani, care s-au aliniat de-a lungul regiunii Space Coast (n.r. “coasta spațială”, regiune din coasta de est a Floridei Centrale) pentru a vedea cea mai puternică rachetă a agenției lansată în spațiu. Au fost, de asemenea, foarte mulți susținători care au urmărit lansarea online. Din păcate, aceasta nu a mai avut loc.

  Numărătoarea inversă s-a oprit la minutul 40, după ce inginerii au descoperit o problemă cu partea principală a rachetei, la motorul numărul 3.

  În aceeași zi, șeful NASA, Bill Nelson, a comentat situația.

  “Există anumite direcții principale și cred că acest fapt arată că racheta este o mașinărie foarte complicată, un sistem foarte complicat, iar toate aceste lucruri trebuie să fie bine puse la punct”

  Bill Nelson, NASA

  Misiunea rachetei Artemis I va marca începutul unei noi ere a călătoriilor spațiale, care, speră NASA, va duce în cele din urmă la transportarea primilor oameni pe Marte. Totuși, această primă misiune este concepută pentru a testa noua rachetă SLS și nava spațială Orion.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...