More

  NASA stabilește o nouă dată pentru a doua încercare de lansare a rachetei lunare

  NASA a declarat că va încerca, pentru a doua oară, lansarea rachetei sale lunare de ultimă generație, în ziua de 3 septembrie.

  Anunțul vine în urma unei încercări eșuate de a trimite racheta Artemis I sau SLS (Sistemul de Lansare Spațială) spre cer, luni, după ce inginerii au descoperit o problemă la unul dintre motoare cu puțin timp înainte de decolarea de la Centrul Spațial Kennedy din Florida, conform DigitalTrends.

  “Am ales ziua de sâmbătă, 3 septembrie, pentru lansarea testului de zbor #Artemis I, fără echipaj, în jurul Lunii”, a menționat agenția într-un tweet postat marți. Artemis I va începe lansarea la 21:17, ora României. Se vor mai acorda două ore după 21:17, pentru oprirea numărătorii inverse în cazuri de urgență.

  NASA a anulat lansarea de luni, dezamăgindu-și mulțimile uriașe de fani, care s-au aliniat de-a lungul regiunii Space Coast (n.r. “coasta spațială”, regiune din coasta de est a Floridei Centrale) pentru a vedea cea mai puternică rachetă a agenției lansată în spațiu. Au fost, de asemenea, foarte mulți susținători care au urmărit lansarea online. Din păcate, aceasta nu a mai avut loc.

  Numărătoarea inversă s-a oprit la minutul 40, după ce inginerii au descoperit o problemă cu partea principală a rachetei, la motorul numărul 3.

  În aceeași zi, șeful NASA, Bill Nelson, a comentat situația.

  “Există anumite direcții principale și cred că acest fapt arată că racheta este o mașinărie foarte complicată, un sistem foarte complicat, iar toate aceste lucruri trebuie să fie bine puse la punct”

  Bill Nelson, NASA

  Misiunea rachetei Artemis I va marca începutul unei noi ere a călătoriilor spațiale, care, speră NASA, va duce în cele din urmă la transportarea primilor oameni pe Marte. Totuși, această primă misiune este concepută pentru a testa noua rachetă SLS și nava spațială Orion.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...