More

  Valoarea Bitcoin scade sub 20.000 de dolari în weekend

  Cea mai importantă monedă digitală, Bitcoin, a atins pragul de aproximativ 19.500 dolari în urmă cu 2 zile.

  Care a fost factorul principal al scăderii din timpul weekendului? Prețul Bitcoin a scăzut sub 20.000 de dolari în weekend, ca urmare a comentariilor pesimiste făcute de Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii (FED). Președintele FED, Jerome Powell, a declarat vineri, într-un discurs, că ar putea avea loc noi creșteri ale ratelor dobânzilor în acest an pentru a combate inflația, ceea ce ar putea impacta negativ economia, conform Time.

  Bitcoin (BTC), supranumit și aurul digital, a experimentat turbulențe extreme în ultimele 12 luni. Prețul acestuia a fluctuat între 30.000 și 60.000 de dolari timp de câteva luni bune, ajungând, de asemenea, chiar la valoarea de 69.000$ in luna noiembrie. De atunci, traiectoria principală este una descendentă.

  Atât BTC, cât și celelalte criptomonede au fost puternic lovite de factori externi, investitorii confruntându-se cu creșterea inflației, crizele geopolitice și politica monetară mai strictă a Rezervei Federale.

  Din fericire, numărul de investitori crește odată cu trecerea timpului, iar aproximativ jumătate din deținătorii de Bitcoin din prezent au achiziționat moneda anul trecut.

  Volatilitatea în spațiul crypto poate fi o sabie cu două tăișuri, datorită creșterilor uriașe într-un scurt timp, dar și din cauza scăderilor abrupte. Cu toate acestea, o scădere a prețului nu trebuie să influențeze decizia unui investitor de a cumpăra Bitcoin. În același timp, o creștere bruscă a prețului nu trebuie să modifice strategia de investiții pe termen lung.

  La momentul scrierii acestui articol, prețul Bitcoin este de aproximativ 20.390 dolari.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...