More

  LastPass a fost ”spart” de hackeri

  LastPass, serviciul multi-platformă de gestionare a parolelor cu cei mai mulţi utilizatori, a căzut victimă hackerilor care au accesat mai multe tipuri de informaţii.

  În urmă cu două săptămâni, reţeaua internă a LastPass a fost accesată de hackeri, anunţă compania. Aceştia au reuşit să copieze parte a codului sursă care stă la baza serviciului şi alte informaţii tehnice.

  La fel ca în cazul altor atacuri asupra companiilor, hackerii au apelat la aşa-zisă „inginerie socială” pentru a afla parola unuia din programatorii companiei şi, astfel, au putut accesa mediul de dezvoltare.

  În ciuda incidentului, LastPass spune că parolele utilizatorilor nu au fost accesate şi că sunt în siguranţă. Utilizatorii nu trebuie să ia măsuri pentru că nu se află în pericol imediat, susţin reprezentanţii companiei.

  Chiar şi aşa, cu parolele şi conturilor utilizatorilor în siguranţă, incidentul poate afecta imaginea şi afacerile unei companii care vinde securitate şi care se presupune că ar trebui să ţină în siguranţă parolele utilizatorilor săi.

  Cu peste 33 de milioane de utilizatori, LastPass este cel mai folosit manager de parole. Printre cele mai apreciate alternative la LastPass se numără 1Password şi Bitwarden, însă, în ultima vreme şi serviciile similare integrate de companii precum Google şi Apple în propriile produse au ajuns la un nivel bun de funcţionalitate.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...