More

  Zuckerberg anunță că următorul headset VR de la Meta va fi lansat în octombrie și se va concentra pe “prezența socială”

  Meta își va lansa noua cască VR (n.r. realitate virtuală) în luna octombrie a acestui an, în cadrul conferinței Connect a companiei. Mark Zuckerberg a spus că noul headset VR este o continuare a popularului Oculus 2, care se va concentra pe “prezența socială”. Aceasta va avea caracteristici precum urmărirea ochilor și a feței.

  CEO-ul Meta a făcut anunțul joi seară, la podcastul Joe Rogan Experience. Cu această ocazie, Zuckerberg a subliniat în mod repetat faptul că VR poate “da impresia” că ești în prezența altei persoane. Tot aceasta a adăugat că “realitatea virtuală îți poate convinge creierul că te afli chiar acolo”, conform TechCrunch.

  La conferința Connect de anul trecut, Meta a prezentat un set de căști sub numele de “Project Cambria”, și, conform afirmației lui Zuckerberg, setul de căști, care va fi lansat, în octombrie reprezintă versiunea finală pentru consumatori.

  De când Facebook a fost redenumit Meta, compania a devenit o afacere “metaversală”, mai degrabă decât una social media. Noua strategie are la bază construirea unui univers de lumi virtuale multiple pentru toți utilizatorii. Horizon Worlds, de exemplu, este o platformă socială adaptată pentru căștile VR disponibile în anumite țări.

  Meta a făcut anunțul la doar câteva săptămâni după ce compania a majorat prețul produsului Oculus 2, de la 299 de dolari la 399 de dolari. Încă nu există informații cu privire la prețul următorului headset, dar Zuckerberg l-a descris ca fiind “cu mult peste Oculus 2”, deci este de așteptat ca și costul achiziției să fie pe măsură.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...