More

  Meta lansează oficial noul său sistem metaverse de identificare

  Meta, compania mama a Facebook, a lansat oficial conturi Meta și profiluri Meta Horizon. Lansarea la nivel global va fi treptată, dar ambele “conturi” vor fi folosite în locul conturilor personale de pe site-urile de socializare Facebook și Instagram, care au dat anterior startul sistemului de realitate virtuală (VR) al companiei.

  Conform TechCrunch, atât utilizatorii vechi, cât și ce noi ai dispozitivelor VR de la Meta, vor trebui să se înregistreze pentru un cont Meta, ca să se conecteze la metaverse. Totuși, compania permite în continuare utilizatorilor să folosească conturile de Facebook și Instagram pentru a crea un cont Meta.

  Deși userii sunt încurajați să se conecteze prin intermediul unui cont Meta, cei care folosesc Oculus pentru a se loga vor putea continua să se conecteze în acest mod până la 1 ianuarie 2023.

  Singura condiție obligatorie pentru cei ce vor să își creeze un cont Meta este de a instala cel mai recent software pe aplicația Oculus și pe casca VR.

  Pe lângă contul Meta, un profil “Meta Horizon” va înlocui contul Oculus utilizat anterior. Profilul va fi locul principal pentru avataruri și va fi considerat drept mediul social din metaverse. Compania a folosit cândva termenul de “Prieteni” (Friends) în Metaverse, dar acum îi va numi “Urmăritori” (Followers) pe platforma Horizon Worlds. Acest aspect este menit să amintească utilizatorilor de Instagram.

  Întrucât confidențialitatea rămâne una dintre problemele majore ale gigantului tehnologic, conturile Meta vor oferi utilizatorilor trei opțiuni: “Vizibil pentru toată lumea” (Open to Everyone), “Prieteni și familie” (Friends and Family) și “Solo (Solo)”.

  Momentan, noile conturi sunt legate doar de autentificările în VR, dar există șanse ca Meta să se extindă și mai mult în viitor.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...