More

  Mai bine de 100 milioane de dolari în materie de NFT-uri au fost furate în ultimele 12 luni

  Din iulie 2021 până în iulie 2022, au fost furate NFT-uri (tokenuri non-fungibile) în valoare de peste 100 de milioane de dolari, iar infractorii au obținut în medie 300.000 de dolari la fiecare jaf, conform TheGuardian.

  Analistul de criptomonede Elliptic a afirmat că “cel mai valoros NFT furat vreodată este CryptoPunk #4324, care a fost vândut de escroci la scurt timp după jaf, pe 13 noiembrie 2021, pentru 490.000 $.”

  Tot acesta a declarat că cea mai mare lovitură de acest gen a fost dată pe 28 decembrie 2021, când, într-o singură zi, s-au furat 16 dintre cele mai bine cotate NFT-uri, cu o valoare totală de 2.1 milioane de dolari.

  Un alt caz de furt de NFT-uri a avut loc în luna februarie, când un hacker a furat sute de NFT de la zeci de persoane de pe populara platformă de tranzacționare OpenSea

  Cel mai frecvent tip de escrocherie este cel de tip “phishing”, care îi determină pe utilizatori să transmită hackerului datele de acces către portofelele lor de criptomonede, cu ajutorul cărora un hoț poate iniția o tranzacție ireversibilă.

  Uneori, acest lucru se poate întâmpla chiar prin intermediul unui cont piratat de social media. Un caz foarte cunoscut este jaful în valoare de 3 milioane de dolari din colecția Bored Ape Yacht Club de la Yuga Labs, dat în urma unui hack de pe Instagram.

  Există și alte moduri de escrocherie mai sofisticate. Printre acestea se numără și cel prin trojans (cal troian). De exemplu, un NFT de tip cal troian folosește caracteristicile unice ale unui smart contract pentru a întinde o capcană: dacă utilizatorul acceptă NFT-ul, crezând că este unul real, acesta îi poate goli imediat contul.

  Suma colosală de 100 de milioane de dolari nici măcar nu include cel mai mare furt cumulat de NFT-uri, anume furtul de criptomonede în valoare de 500 milioane de dolari din jocul video Axie Infinity, bazat pe NFT-uri. Hackerii respectivi, despre care se crede că lucrează pentru guvernul Coreei de Nord, nu s-au atins de NFT-uri, dar au furat în schimb banii pe care jucătorii i-au depus în sistem pentru a alimenta conturile de joc.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...