More

  Oradea devine, timp de o săptămână, centrul digitalizării medicale din Europa de est

  Festivalul Internațional de Inovație în Tehnologii Medicale SSIMA aduce la Oradea 40 de invitați printre care se numără profesori de renume internațional de la Harvard, Oxford, John Hopkins, Stanford, precum și miniștri și secretari de stat.

  SSIMA este cea mai veche și mai prestigioasă școală de vară pentru imagistica medicală din Europa de Est. Evenimentul are loc anul acesta la Oradea, între 5 și 9 septembrie 2022, ediția din acest an concentrându-se pe subiecte precum chirurgie robotică, aplicații de învățare profundă, imagistică medicală, design thinking.

  Programul pe scurt:

  Pentru rezidenți, experți clinici, cercetători, doctoranzi și masteranzi: prelegeri tutoriale dedicate și multă interacțiune informală cu vorbitorii. Aceasta este o oportunitate ideală de a fi la curent, de a obține și de a face schimb de idei noi cu colegii și de a găsi noi parteneri de colaborare.

  Pentru companii, investitori și start-up-uri: o zi dedicată cu pitch-uri, demonstrații practice, head-hunting și explorarea oportunităților comerciale.

  Pentru instituțiile din domeniul sănătății și profesioniștii politicilor publice: 2 paneluri de nivel înalt, care acoperă gestionarea crizelor, precum și oportunitățile de investiții în asistență medicală și oportunități de relaționare cu actori relevanți din întreaga lume (inclusiv miniștri guvernamentali, secretari de stat, directori de spitale și investitori). din mai multe țări)

  Săptămâna academică se concentrează pe principiile și aplicațiile Deep Learning, Analiza imaginilor computaționale și Chirurgia Robotică, pornind de la principiile Deep Learning și conectând aplicarea acesteia la cele mai fierbinți subiecte de astăzi. A doua și a treia zi vor aborda temele din acest an: analiza computațională a imaginilor și chirurgia robotică. Joi va oferi informații despre tendințele transformatoare în domeniul asistenței medicale care se întâmplă chiar acum și în viitor. Vineri dimineața se va concentra pe instrumentele necesare pentru a analiza critic problemele actuale și a le rezolva folosind metodologia Design Thinking.

  Program în detaliu:

  SSIMA 2022 începe cu o prelegere despre Explainable Deep Learning: ce este, cum funcționează și cum o pot construi și implementa? Lector este prof. Bart Romeny, lector distins EMBS, un tutore talentat, cu multiple premii obținute. Această prelegere atinge unul dintre cele mai fierbinți subiecte ale acestui timp: descoperirea „magiei” din spatele algoritmilor de succes.

  După-amiaza este plină de sesiuni ale profesorilor Alejandro Frangi, Alex Bronstein și Tammy Riklin-Raviv, care analizează aplicațiile medicale detaliate ale metodelor de învățare profundă, folosind provocările și oportunitățile actuale din lumea reală, cum ar fi pandemia corona și memoria proteinelor în genetică.

  A doua și a treia zi în SSIMA: Tech se vor concentra pe aplicații specializate ale principiilor Deep Learning și Chirurgie Robotică. Subiecte precum oncologia computațională și patologia (prof. Ron Kimmel, Technion Institute of Technology), analiza polipilor (prof. Edmond Sabo, Lady Davis Carmel Medical Center), îmbunătățirea colonoscopiei cu AI (prof. Ehud Rivlin, Verily Research (un Google). Compania)), cardiologia personalizată prin AI (prof. Natalia Trayanova, Johns Hopkins) și învățarea profundă geometrică (prof. Michael Bronstein, Universitatea Oxford) vor fi acoperite pe partea Deep Learning.

  Accentul din acest an pe chirurgia robotică este reprezentat de prof. Alon Wolf, Institutul de Tehnologie Technion, prof. Nabil Simaan, Universitatea Vanderbilt, prof. Lihi Zelnik-Manor, Institutul de Tehnologie Technion și prof. Marco Zenati, Facultatea de Medicină din Harvard. Un exemplu de astfel de subiecte este sala de operație chirurgicală conștientă de context, o nouă dezvoltare interesantă care se află în fruntea aplicării emergente a principiilor ingineriei în domeniul chirurgiei.

  În plus, va avea loc lansarea oficială a unei noi inițiative în colaborare cu Fundația Româno-Americană și Institutul de Tehnologie Technion, BIOdyssey, pentru antreprenorii aspiranți din România fiind locul ideal pentru a afla mai multe despre acest program.

  În paralel cu prelegerile de după-amiază de miercuri, în urma lansării BIOdyssey, va avea loc un panel extraordinar condus de dl. George T. Haber despre Investițiile în digitalizarea asistenței medicale. Factori de politici la nivel înalt și lideri din lumea asistenței medicale și a afacerilor vor discuta despre oportunități, provocări și tendințe. Viceprim-ministrul Republicii Moldova, dl. Iurie Turcanu și Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării pentru România, Sebastian Burduja, precum și prof. Richard Passov (fost trezorier la Pfizer Inc.), dr. Irit Idan (Consilier de investiții la Softbank Israel), dl. Dudi Klein (co-fondator și partener manager la fondul ALIVE Israel Healthtech) și dl. Moshe Dunie (fost vicepreședinte la Microsoft, Divizia Windows).

  Ziua de joi este dedicată tendințelor transformatoare care au loc în domeniul sănătății și beneficiilor reciproce ale colaborărilor dintre comunitățile medicale și de inginerie. Vorbitorii lucrează cu toții în domeniul medical aplicat (dr. Dorin Comaniciu, dr. Alexander Leemans și dr. Ayelet Akselrod-Ballin), care au poziții de conducere la diferite tipuri de instituții (corporația multinațională Siemens Healthineers, University Medical Center Utrecht & the startup-ul israelian de succes Zebra Medical Vision), care vor spune despre proiectele și viziunile lor actuale pentru viitor.

  Joi va avea loc și un alt panel extraordinar, axat pe Managementul Situațiilor de Urgență, condus de prof. Michael Halberthal, director general al Rambam Health Care Campus. Vor participa mulți factori de decizie la nivel înalt, cum ar fi dr. Diana Paun, consilier prezidențial pentru sănătate în România, dl. Raed Arafat, secretar de stat al Ministerului de Interne al României și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, președinții pentru Anestezie și Terapie Intensivă din Israel și România (prof. Idit Matot și prof. Serban-Ion Bubenek-Turconi) și vicepreședintele Președinte al Institutului de Tehnologie Technion, prof. Alon Wolf.

  Vineri dimineața se va concentra complet pe furnizarea participanților cu instrumentele necesare pentru a analiza critic situația actuală în domeniul sănătății și pentru a veni cu idei noi, folosindu-și expertiza tehnică și medicală. Printre vorbitori se numără prof. Ezri Tarazi (Director T-Hub la Technion Institute of Technology) și prof. Masakazu Yagi (Universitatea din Osaka, Japonia și președintele Japoniei Stanford Design).

  SSIMA este organizat în parteneriat cu Universitatea din Oradea și Universitatea Politehnica din București și este evenimentul lider de acest gen în Europa de Est: este prima și singura conferință din această regiune extinsă care a primit aprobarea MICCAI (pentru a 3-a ediție consecutiv) , combinând aceste standarde academice înalte cu oportunități de afaceri pentru startup-uri, companii multinaționale și instituții de asistență medicală, precum și discuții politice între oficiali guvernamentali de cel mai înalt nivel și profesioniști în elaborarea politicilor din sectorul public din mai multe țări diferite.

  După cum este tradiția la SSIMA, joi seara are loc o cină de gală într-o locație superbă din apropierea locului conferinței, incluzând mâncare tradițională românească, băuturi și divertisment.

  Sunt organizate și alte evenimente sociale, precum o seară cu bere în Cetatea Medievală Oradea sau alergări matinale.

  Oradea, cunoscută la nivel internațional drept capitala Art Nouveau a României, se mândrește cu o arhitectură frumoasă din epoca habsburgică, precum și cu priveliști pitorești pe malul râului, cu restaurante, baruri și mici magazine ciudate alături și în centrul său istoric, creând un context extrem de propice unei săptămâni inspirate din punct de vedere intelectual.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...