More

  Telegram vrea să exploreze licitații bazate pe web3 pentru nume de utilizatori personalizate

  Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a declarat luni că vrea să integreze web3 în aplicația sa. Mai precis, acesta a menționat că ar putea pune la licitație pe blockchain nume de utilizatori, grupuri și linkuri către canale, exact ca pe niște NFT-uri.

  Conform TechCrunch, Durov a fost impresionat de proiectul Telegram Open Network sau TON (un proiect independent de tip blockchain) și de modul în care este utilizat pentru licitații de nume de domeniu și portofele digitale. El consideră că poate să reproducă modelul TON pe aplicația de mesagerie. Mai mult decât atât, fondatorul a menționat că compania “este dispusă să încerce TON” ca blockchain principal pentru Telegram.

  Aplicația de mesagerie permite deja utilizatorilor să își trimită toncoin (n.r. moneda nativă a TON) direct în aplicație. Așadar, o piață NFT bazată pe acest lucru pare să fie următorul pas pentru integrarea web3.

  Din nefericire, nu totul este atât de simplu pe cât pare. Proiectele de blockchain prezintă, la rândul lor, impedimente de mai multe feluri. Spre exemplu, în 2018, Telegram a renunțat forțat la proiectul TON din cauza unui proces împotriva SEC (Securities and Exchanges Commission) din SUA.

  Compania avea în plan să exploreze câteva idei cu proiectul TON, precum și o ofertă inițială uriașă de monede (ICO). Printre investitori se numărau și firme cunoscute ca Benchmark și Lightspeed Capital care au oferit 1.7 miliarde de dolari.

  Pavel Durov vede în numele de utilizatori personalizate și de portofele digitale un potențial de afacere foarte profitabil pentru Telegram, bineînțeles, facilitat de tehnologia Web 3.0.

  Răzvan Tănase

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...