More

  Valoarea bitcoin scade din nou sub 22.000 de dolari

  Bitcoin (BTC), cea mai puternică criptomonedă la nivel global, a scăzut recent sub valoarea de 22.000 de dolari, în ciuda unei traiectorii crescătoare înregistrată în ultimele săptămâni. Drept urmare a mișcării negative în preț, mulți investitori au suferit pierderi mari.

  Conform AMBCrypto, lichidările de pe piața crypto s-au adunat în număr mare în ultimele 24 de ore. Valoarea estimată este de 600 milioane de dolari.

  Moneda BTC, care săptămâna trecută a fost pe punctul să depășească valoarea de 25.000 de dolari, a scăzut acum sub 22.000 de dolari și a înregistrat un nou minim al ultimelor două săptămâni, de 20.730 de dolari.

  Nu doar moneda, ci chiar și produsele conexe au avut mult de suferit. Prin extensie, fondurile și ETF-urile (Exchange Traded Fund) Bitcoin continuă să se confrunte cu o lipsă de cerere, care a început de la jumătatea lunii iunie. 

  Jan Wustenfeld, un analist BTC cunoscut, a distribuit recent pe Twitter o evoluție a ETF-urilor Bitcoin. Pe 17 iunie, deținerile ETF-ului canadian Bitcoin Purpose Spot au scăzut de la 47.800 la 23.300 BTC. De atunci, deținerile au rămas neschimbate (în prezent la 23.000 BTC). Practic, s-a înregistrat o scădere de mai bine de 50%.

  Întrebarea cea mare rămâne dacă va putea Bitcoin să reziste și să supraviețuiască acestei corecții. Șansele sunt destul de bune ca BTC să triumfe. În luna iulie, Bitcoin a reacționat în mod pozitiv, revenind din aceeași zona de suport în care se află acum.

  Cu toate acestea, doar timpul va arată dacă este posibilă o revenire a Bitcoin, cât și a întregii piețe crypto, după corecția actuală.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...