More

  O eroare de securitate Apple este “exploatată în mod activ” de hackeri pentru a putea controla în totalitate dispozitivele

  Apple a dezvăluit vulnerabilități majore de securitate pentru iPhone, iPad și Mac, care ar putea permite hackerilor să preia complet controlul asupra acestor dispozitive. Potrivit Conform articolului de la TheGuardian, compania a declarat miercuri că este conștientă de faptul că această eroare ar fi putut fi exploatată în mod activ. 

  Experții în securitate au sfătuit utilizatorii să își actualizeze dispozitivele afectate, precum iPhone-ul 6S și modelele ulterioare; mai multe modele de iPad, inclusiv cea de-a cincea generație și modelele lansate de după acesta, toate modelele de iPad Pro și iPad Air 2; și computerele Mac care rulează sistemul MacOS Monterey. De asemenea, sunt afectate și unele modele de iPod. 

  Potrivit sursei, Rachel Tobac, directorul general al companiei SocialProof Security, a declarat că “un hacker poate obține acces total asupra dispozitivului pentru a coda, ca și când ar fi în locul utilizatorului”. 

  Tobac mai susține și că “persoanele care se află în atenția publicului” ar trebui să fie extrem de atente în această privință. Activiștii sau jurnaliștii ar putea fi ținta spionajului sofisticat al statului național. 

  Companiile comerciale de spyware, cum ar fi NSO Group din Israel, sunt notorii pentru faptul că identifică și profită de defecte similare cu cel de la Apple, prin exploatarea în malware.

  NSO Group a fost trecută pe lista neagră a Departamentului de Comerț al SUA. Se știe că programele sale de spionaj au fost folosite în Europa, Orientul Mijlociu, Africa și America Latină împotriva jurnaliștilor, dizidenților și activiștilor pentru drepturile omului.

  Will Strafach, cercetător în domeniul securității, a declarat că nu a sesizat nicio analiză tehnică a vulnerabilităților pe care Apple tocmai le-a remediat. În același timp, compania nu a făcut public numărul de utilizatori afectați de eroarea de securitate. 

  Apple a luat anterior la cunoștință de existența unor erori la fel de grave și a menționat că a fost la curent cu rapoartele conform cărora astfel de breșe de securitate au fost exploatate.

  Răzvan Tănase

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...