More

  Fondatorul proiectului crypto The Sandbox este de părere că Meta și Microsoft sunt „dictaturi digitale”

  Yat Sui, care conduce Animoca Brands cu sediul în Hong Kong, susține o serie de proiecte crypto importante și deține The Sandbox, a declarat miercuri pentru Bloomberg că Meta și Microsoft sunt „dictauri digitale”, fără să între mai mult în subiect. 

  Conform sursei, compania fondată de Yat Sui a investit în nu mai puțin de 340 firme cu domenii de activitatea diversificate, precum gaming, blockchain și finanțe. Motivul principal al acestei decizii este foarte simplu. Sui vrea să reducă dominanța giganților în tehnologie și să înapoieze identitatea și proprietatea digitală de drept a utilizatorilor.

  În teorie, Web3 este considerat viitorul internetului bazat pecare va trăi pe blockchain, același sistem din spatele criptomonedelor precum bitcoin. Web3 nu va fi controlat de entități precum Google sau Twitter.  

  Acest lucru reprezintă o parte esențială a avantajelor aduse de Web3, și anume că o lume online descentralizată poate prelua puterea monopolurilor tehnologice din Web2. 

  Meta, Google, Apple sunt doar câțiva dintre marii jucători ai tehnologiei care își vor pierde influența odată ce Web3 va fi adoptatacceptat la nivel global.

  Termenul “Web3” este relativ nou în vocabularul tehnologic, însă Siu și Animoca Brands au fost implicați în sfera sa de activitate încă dinainte ca acest cuvânt să devină la modă. Compania lui Siu a fost înființată în 2014 și a investit bani într-o serie de proiecte crypto importante. A cumpărat acțiuni în Dapper Labs, compania-mamă a Cryptokitties, în 2018.  

  Totodată deține și The Sandbox, un proiect extrem de cunoscut în spațiul crypto, ocupând poziția cu numărul 40 în rândul monedelor cu cea mai mare capitalizarea de piață, potrivit CoinGecko

  Animoca Brands a sprijinit financiar și cea mai mare piață de NFT-uri din lume, OpenSea. 

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...