More

  DNSC avertizează asupra unei noi campanii de phishing care exploatează folosirea serviciilor de curierat

  Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează, vineri, asupra unei noi campanii de phishing care exploatează folosirea serviciilor de curierat, aglomerate în această perioadă.

  ”O nouă tentativă de phishing exploatează folosirea serviciilor de curierat, care în perioada reducerilor de sezon au o activitate mult mai intensă. Mulţi dintre utilizatori se potrivesc pe acest scenariu, pentru că ar trebui să primească un colet”, a transmis, vineri, DNSC. 

  Specialiştii fac câteva recomandări:  

  • Fiţi vigilenţi şi analizaţi cu atenţie informaţiile primite, înainte de a face o acţiune ce ar putea duce la infectarea dispozitivului sau la pierderea datelor sensibile! 
  • Evitaţi accesarea link-urilor sau ataşamentelor din mesaje nesolicitate venite din surse necunoscute. 
  • Evitaţi furnizarea de date personale, date financiare sau date de autentificare pe astfel de site-uri şi verificaţi mereu în browser-ul de internet că vă aflaţi pe site-ul legitim!  
  • Analizaţi cu atenţie corectitudinea gramaticală şi de exprimare a textului în limba română. 
  • Verificaţi de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real. 
  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...