More

    Studiu: Numărul angajaților în domeniul blockchain in creștere cu 80% anul acesta

    Tehnologia blockchain a cunoscut o dezvoltare deosebită în ultimul an, fiind adoptată în business, finanțe, precum și în multe alte domenii. În plus, creșterea popularității criptomonedelor a generat noi oportunități de investiții și dezvoltare. Potrivit unui studiu al LinkedIn, realizat împreună cu platforma OKX și citat de finbold, aceste trenduri au generat o creștere a numărului de angajați în domeniul blockchain cu aproape 80% în 2022.

    De la începuturile sale în urmă cu mai bine de un deceniu, sectorul blockchain a cunoscut o expansiune deosebită, iar rata de dezvoltare a accelerat semnificativ în ultimii ani.

    În timp ce industria și creșterea acesteia sunt frecvent evaluate pe baza capitalizării pieței, volumului tranzacționării și a altor criterii financiare, studiul LinkedIn subliniază că firmele din acest sector sunt conduse de oameni cu o gamă largă de competențe. Totuși, abilitățile tehnice sunt în continuare în centrul atenției și cererii în domeniu.

    Țările cu cea mai mare evoluție a talentelor în domeniul blockchain

    Conform datelor, Statele Unite, India și China sunt primele trei națiuni din lume când vine vorba de disponibilitatea talentelor în industria blockchain.

    India este națiunea cu cea mai rapidă creștere a specialiștilor angajați în domeniul blockchain la nivel mondial, cu o rată de creștere de 122%. După aceea vine Canada cu o rată de creștere de 106%, iar pe locul trei se află Singapore cu 92%.

    Sursa: OKX & LinkedIn

    Creșteri ale numărului de job-uri postate

    Dintre primele 10 țări care au înregistrat creșteri ale cererilor de talente în industria blockchain, Spania a avut cea mai mare rată de creștere, 609%. Urmează Canada și India, cu creșteri de 560%, respectiv 145%, ale numărului de anunțuri de job-uri în industria blockchain.

    Potrivit studiului, sectorul financiar are cel mai mare număr de persoane care lucrează în industria blockchain, reprezentând 19% din total.

    Următorul ca importanță este sectorul engineering, care reprezintă 16% din total. Talentul în dezvoltarea afacerilor, tehnologia informației și vânzări completează topul.

    Conform concluziei cercetării, există un decalaj semnificativ în ceea ce privește nevoia de competențe tehnice, cererea de noi angajați depășind cu mult capacitățile bazinelor de recrutare de a livra resursă umană potrivită.

    Gabriel Zamfir

    Stay in the Loop

    Latest stories

    S-ar putea să-ți placă și...