More

  Poșta Română lansează primul NFT al unei entități din portofoliul statului român, sub forma unui timbru digital

  Lansarea are loc cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înființarea companiei. Evenimentul va avea loc vineri, 12 august 2022, începând cu ora 18.00, la Muzeul Național de Istorie a României. Este vorba despre o serie limitată de 160 de NFT-uri, simbolizând vârsta Poștei Române, creații grafice virtuale a căror valoare de piață este de presupus a se aprecia în timp.

  „Din cele 160 de NFT-uri, Poșta Română a alocat, special pentru evenimentul de la sediul MNIR, zece timbre digitale, care vor face obiectul unei licitații deschise, cu un preț de pornire de 160 de euro pentru fiecare piesă. Scopul licitației este unul exclusiv umanitar. Toate încasările obținute în seara evenimentului vor fi transferate în conturile fundației HOSPICE Casa Speranței, care a demarat un proiect de colaborare cu Poșta Română în acest sens. Banii vor merge în proiectele de susținere a programelor derulate în sprijinul pacienților cu boli incurabile. De altfel, costurile pentru susținerea unei zile de tratament paliativ pentru fiecare pat din spitalele fundației se cifrează, coincidență, la 160 de euro!”, a anunțat Poșta Română.

  În limbajul de specialitate specific pieței criptomonedelor, NFT înseamnă jetoane nefungibile și se referă la acele active digitale care permit cumpărarea și deținerea unui depozit de valoare, fie în format fizic, fie virtual. Exemple de astfel de depozite pot fi obiecte fizice, din domeniul imobiliar sau piese de artă, sau un design virtual, ca de exemplu un element grafic dintr-un joc pe calculator.

  NFT provine din termenul englezesc Non-Fungible Token, adică jeton nefungibil.

  Token-urile nefungibile sunt active cripto exprimate în formă digitală.

  Spre deosebire de alte token-uri de pe piața criptomonedelor, NFT-urile sunt individual unice, caracteristică care permite ca ele să reprezinte atât active fizice, cât și digitale.

  Până la apariția NFT-urilor, token-urile erau echivalentele banilor numerari.

  O caracteristică specială pentru NFT-uri este lipsa nevoii de a depozita sau deține un activ, ceea ce duce la un anumit grad de anonimitate, căutat de mulți investitori, și la rapiditatea tranzacționării activelor.

  andrei.nistor

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...