More

  Punct final al Campionatului Naţional de Securitate Cibernetică | 20 concurenţi vor participa în bootcampul de pregătire pentru campionatul european

  Un număr de 20 de concurenţi din cei 28 care au participat la finala Campionatului Naţional de Securitate Cibernetică 2022 vor fi selectaţi pentru a merge în bootcampul de pregătire pentru campionatul european în domeniu, în urma căruia vor fi selectaţi 10 dintre aceştia, conform organizatorilor competiţiei.

  “S-a finalizat campionatul naţional de securitate cibernetică, ediţia a III-a. Au fost premiaţi câştigătorii competiţiei pe cele 2 categorii: juniori şi seniori. La categoria juniori, top 3 a fost format din: 1. Niţă Horia, 2. Steugaru Emanuel, 3. Dancaescu Mihai. La seniori: 1. Albăstroiu Dragoş, 2. Epure Ionuţ, 3. Macovei Antonio Dan. Locul 1 de la fiecare categorie va primi un premiu în valoare de 2.000 euro, locul II – 1.000 euro şi locul III – 500 de euro. Competitorii clasaţi pe locurile 4-10 au primit premii în obiecte din partea organizatorilor şi partenerilor”, au menţionat organizatorii.

  Potrivit acestora, în fiecare an concurenţa este din ce în ce mai acerbă, ceea ce arată un interes în creştere asupra domeniului cyber.

  “Echipa României a obţinut de-a lungul timpului rezultate bune la competiţia europeană, culminând cu câştigarea acesteia în 2019. Calitatea concurenţilor participanţi la competiţia naţională ne dă şansa să ţintim către primele locuri şi la evenimentul european de anul acesta. Cu fiecare an apar tineri talentaţi în domeniul securităţii cibernetică, dornici să demonstreze şi să îşi îmbunătăţească abilităţile în domeniu, ceea ce este un lucru extraordinar, ţinând cont de nevoia mare de specialişti cyber. Aceştia trebuie încurajaţi şi ajutaţi să crească şi să îşi aprofundeze cunoştinţele”, au precizat organizatorii.

  Competiţia este organizată de Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), cu sprijinul Ministerului Educaţiei, al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, precum şi al partenerilor din mediul privat – Orange, BitSentinel, certSIGN, Cisco, UIPath, PaloAlto Networks, KPMG şi Clico.

  RoCSC are rolul de a selecta membri eligibili pentru echipa României care urmează să participe la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC), programat la Viena, în perioada 13 – 16 septembrie 2022.

  În cei şapte ani de participare la competiţia europeană, Team Romania a câştigat ediţia din 2019 şi a ieşit de două ori vicecampioană a Europei.

  La faza finală a ECSC22, fiecare ţară participantă va fi reprezentată de o echipă formată din zece concurenţi: cinci din categoria de vârstă 16-20 de ani şi cinci din categoria 21-25 de ani.

  Sursa: Agerpres

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...