More

  Binance în mijlocul unui scandal de spălare de bani

  Wazirx, o importantă platformă de trading cu criptomonede din India și-a văzut conturile bancare blocate de către autoritățile locale, într-o acțiune care vizează activități de spălare de bani. Active în valoare de peste 8 milioane de dolari au fost înghețate de către Directoratul de Executare (nr. Directorate of Enforcement – o agenție de aplicare a legii cu privire la infracțiuni economice în India).

  Potrivit bitcoin.com, se presupune că platforma Wazirx a fost achiziționată de Binance în 2019. Cu toate acestea, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao (CZ), susține acum că achiziția „nu a fost niciodată finalizată”. Wazirx susține însă că a fost achiziționat de Binance.

  Declarațiile Binance privind achiziția Wazirx

  După apariția informațiilor media despre Binance, menționată în legătură cu Wazirx, CEO-ul Binance, Changpeng Zhao (CZ), a declarat pe Twitter că compania sa „nu deține nicio participație în Zanmai Labs (nr. Compania care deține Wazirx)”.

  Pe 21 noiembrie 2019, Binance a publicat o postare pe blog că a „achiziționat” Wazirx. Această tranzacție nu a fost niciodată finalizată. Binance nu a deținut niciodată – în niciun moment – acțiuni ale Zanmai Labs, entitatea care operează Wazirx

  Changpeng Zhao (CZ), CEO Binance

  Changpeng Zhao a oferit lămuriri suplimentare într-o serie de Tweet-uri:

  Binance oferă doar servicii de Wallet pentru Wazirx ca soluție tehnologică. Există, de asemenea, integrare folosind off-chain tx, pentru a economisi taxele de rețea. Wazirx este responsabil pentru toate celelalte aspecte ale schimbului Wazirx, inclusiv înregistrarea utilizatorului, KYC, tranzacționare și inițierea retragerilor.

  Acuzațiile recente despre funcționarea Wazirx și modul în care platforma este gestionată de Zanmai Labs sunt o îngrijorare profundă pentru Binance. Binance colaborează cu agențiile de aplicare a legii din întreaga lume. Am fi bucuroși să lucrăm cu ED în orice mod posibil

  Changpeng Zhao (CZ), CEO Binance

  Clarificările lui Changpeng Zhao a șocat comunitatea cripto indiană, unde Wazirx este percepută ca o companie Binance.

  Clarificările Wazirx

  În încercarea de a clarifica relația dintre Wazirx și Binance, fondatorul Wazirx, Nischal Shetty, a insistat pe Twitter că schimbul său a fost într-adevăr achiziționat de Binance.

  Nischal Shetty a adăugat că Zanmai Labs, o entitate deținută în comun de el, a obținut licențierea din partea Binance pentru a opera tranzacții între Rupie (moneda națională a Indiei) și criptomonede pe Wazirx, în timp ce Binance operează tranzacțiile cripto-2-cripto și procesează retragerile cripto.

  Cerând investitorilor să nu confunde Zanmai Labs și Wazirx, el a dezvăluit că Binance deține numele de domeniu Wazirx, are acces root la serverele sale AWS, are toate activele cripto și primește toate profiturile cripto.

  Acuzațiile autorităților din India

  ED a declarat că acțiunea de blocare a conturilor Wazirx face parte dintr-o investigație de spălare a banilor împotriva companiilor financiare nebancare (NBFC) și a partenerilor lor fintech, pentru practici care încalcă regulile Rezervei Federale Indiene.

  ED a constatat că fonduri majore au fost deturnate de companiile fintech pentru a cumpăra active cripto și apoi a le spăla în străinătate. AcestOR companii și activelOR virtuale nu LI SE POATE DA DE URMĂ în acest moment.

  Comunicatul Directoratului de Executare din India

  ED a susținut că Zanmai Labs a creat o rețea de acorduri cu Crowdfire Inc. (SUA), Binance (Insula Cayman) și Zettai Pte Ltd. (Singapore) „pentru a ascunde dreptul de proprietate asupra Wazirx”. Autoritatea a mai susținut că Wazirx a dat răspunsuri „contradictorii” și „ambiguie” „pentru a se sustrage de la supravegherea agențiilor de reglementare indiene”, menționând că paltforma nu a reușit să ofere informații despre tranzacții criptografice ale companiilor fintech suspectate în acest caz.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...