More

  Platforma Robinhood concediază un sfert din angajați, pe fondul scăderii numărului de tranzacții cripto

  Platforma de tranzacționare Robinhood a anunțat că își reduce cu 23% forța de muncă, ca urmare a prăbușirii valorii criptomonedelor și a turbulențelor de pe burse, care au redus numărul de utilizatori care tranzacționează pe platformă.

  Compania își schimbă, de asemenea, structura organizațională pentru a „genera o disciplină mai mare a costurilor”, a spus directorul executiv al Robinhood, Vlad Tenev, într-o postare pe blog, notează Reuters.

  Vlad Tenev a declarat că compania, a cărei aplicație ușor de utilizat a contribuit la aducerea pe piață a unei noi generații de investitori, își va reduce numărul de angajați cu aproximativ 23%. Reducerea a aproximativ 780 de locuri de muncă urmează altei runde de concedieri anunțate la începutul acestui an, care au redus cu 9% din forța de muncă dar care nu au avut efectul așteptat în reducerea costurilor, a spus Tenev.

  Cea mai mare inflație din ultimii 40 de ani și creșterile bruște ale ratelor dobânzilor de către Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii pentru a o combate, au provocat o scădere a prețurilor pe toate tipurile de piețe financiare, în special pe cele populare în rândul clienților Robinhood. Bitcoin a scăzut la aproximativ 23.000 USD de la recordul său de aproape 69.000 USD, iar prețurile s-au prăbușit în intregul ecosistem cripto. Între timp, acțiunile de pe Wall Street au scăzut cu peste 20%.

  Tot acest cumul de factori au făcut ca Robinhood să își vadă numărul mediu lunar de utilizatori în scădere. Compania cu sediul în Menlo Park, California, a declarat că a avut 14 milioane de utilizatori activi lunar în iunie, în scădere față de 15,9 milioane cu trei luni mai devreme și de la 21,3 milioane în al doilea trimestru al anului trecut.

  Per total, Robinhood a raportat o pierdere netă de 295 de milioane de dolari, sau 34 de cenți pe acțiune, pentru cele trei luni până în iunie. Veniturile au scăzut cu 44% față de anul precedent, la 318 milioane de dolari.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...