More

  Alianţa Română a Universităţilor de Tehnologie: Declaraţiile rectorului Universităţii Bucureşti, lipsite de colegialitate

  Alianţa Română a Universităţilor de Tehnologie (ARUT), asociaţia ce reprezintă interesele a peste 80.000 de studenţi din cinci universităţi tehnice, anunță într-un comunicat de presă că îşi exprimă profunda îngrijorare cu privire la derapajele din ultima perioadă din spaţiul public în contextul dezbaterilor privind noua lege a educaţiei.

  ARUT a luat act de declaraţiile prof.dr. Marian Preda, rectorul Universităţii din Bucureşti, pe care le consideră ”declaraţii lipsite de colegialitate, de respect pentru procesele democratice, folosind date neadevărate şi o evidentă ignorare a realităţilor sistemului de învăţământ superior din România, scrie Știrile Transilvaniei.

  Alianţa Română a Universităţilor de Tehnologie spune că astfel de “propuneri” şi “analize”, care vizează resetarea aleatorie, fără baze ştiinţifice, a mecanismelor de funcţionare a sistemului de învăţământ din România, nu reprezintă decât încercări de justificare a lipsei de respect faţă de celelalte universităţi, şi vizează un singur scop, atragerea, prin orice mijloace, a unor resurse financiare suplimentare către Universitatea din Bucureşti.

  ”Desconsiderarea eforturilor universităţilor noastre de a consolida mediul academic, pe baza principilor de etică şi respect reciproc, este de neacceptat.”, susține ARUT în documentul citat.

  Citiți continuarea pe site-ul Știrile Transilvaniei

  andrei.nistor

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...