More

   2,2 miliarde de euro din Fonduri Europene disponibile pentru digitalizarea IMM-urilor din România

  Companiile româneşti au la dispoziţie 2,2 miliarde de euro prin Programul Operaţional Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare, după ce, pe data de 25 iulie, Comisia Europeană (CE) a aprobat 45 de miliarde de euro prin acordul de Parteneriat pentru transformarea României, informează Agerpres.

  Potrivit unui comunicat de presă al unei companii specializate în realizarea de soluţii IT, principala provocare a acestui program, prin intermediul căruia se pot obţine între 30.000 şi 100.000 de euro pentru achiziţii de Echipamente, Software şi Servicii IT, este pregătirea proiectelor.

  “În cadrul acestui acord, 2.2 miliarde euro sunt include în programul Operaţional Creştere Inteligentă, Digitalizare şi Instrumente Financiare. În aşteptarea deschiderii programului “digitalizarea IMM-urilor”, Soft Net Consulting consideră că această sursă de finanţare nerambursabilă reprezintă o şansă reală pentru companiile care doresc să implementeze un sistem ERP modern şi să facă trecerea la un stil nou de lucru, bazat pe digitalizare, colaborare şi mobilitate. Din perspectiva Soft Net Consulting, principala provocare a acestui program, prin intermediul căruia se pot obţine între 30.000 şi 100.000 Euro pentru achiziţii de Echipamente, Software şi Servicii IT, este pregătirea proiectelor. Pentru că în general, documentaţia de tip “ghidul solicitantului” apare târziu , timpul alocat pentru analiză, consultanţă, definire cerinţe şi scriere proiect este scurt. Astfel, multe etape sunt parcurse în grabă, ceea ce creşte riscul de respingere a cererilor de finantare sau derulare superficială a proiectelor şi ratarea obiectivelor de digitalizare”, se arată în comunicatul Soft Net Consulting.

  Programul destinat digitalizării IMM-urilor cuprinde o listă extinsă a cheltuielilor eligibile, ce include tot ce are nevoie de o companie mică/medie să se modernizeze, precum: echipamente şi dispozitive IT împreună cu serviciile de instalare, configurare şi punere în funcţiune (de la servere la case de marcat, POS-uri şi calculatoare); soluţii şi platforme pentru comerţ electronic; dezvoltarea de website-uri, împreună cu achiziţia domeniului şi a serviciilor necesare de hosting; implemenatare de sisteme ERP, CRM, WMS cu servicii de analiza, customizare şi licenţele aferente (inclusiv pentru bazele de date) precum şi trainingul necesar; servicii de migrare a datelor de la sistemele vechi la cele noi; digitalizarea documentelor pe suport analog; crearea unor reţele de date (cablate sau wireless); semnătură electronică (atât de necesară în lucrul cu autorităţile, inclusiv pentru trecerea la noul sistem eFactura); consultanţă pentru elaborarea şi depunerea proiectului (în valoare de max 5% din suma totală); servicii de tip cloud sau SaaS (Software as a Service).

  Soft Net Consulting implementează soluţii IT, începând din anul 1999.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...