More

  Creatorul Ethereum spune că încercarea de metavers a Facebook va eșua

  Chiar dacă conceptul de metavers este încă în fază incipientă, creatorul Ethereum consideră că giganților tehnologici, așa cum este Facebook, le-ar fi foarte dificil să se impună în acest nou domeniu.

  Vitalik Buterin, fondatorul Ethereum, și-a exprimat opinia pe Twitter cu privire la viitorul acestui nou domeniu al tehnolgiei, fiind de părere că este puțin probabil ca marile corporații actuale, care doresc să construiască metaversul, să aibă succes.

  „Metavers-ul va exista, dar nu cred că vreuna dintre încercările corporatiste actuale de a construi intenționat metaversul va reuși”, a spus Buterin.

  Programatorul canadian în vârstă de 28 de ani a declarat acest lucru ca răspuns la afirmația lui Dean Eigenmann că în timp ce ideile despre conceptul „metavers” au logică, el nu crede că va fi realizat prin finanțare cu ajutorul capitalurilor de risc.

  Eigenmann a spus că: “Aș juca mai bine World of Warcraft decât să am de-a face cu majoritatea acestor prostii metavers.”

  Conceptul metavers rămâne destul de vag

  Noțiunea și dezvoltarea tehnologiei de realitate augmentată și virtuală pe blockchain a dominat metaversul. Cu toate acestea, conceptul de metavers rămâne ambiguu. În limbajul comun, metaversul este recunoscut ca o rețea de lumi virtuale 3-D în care oamenii pot interacționa, pot face afaceri și pot crea legături sociale folosind avatare sau versiuni virtuale ale lor. Meta, compania-mamă a Facebook, redenumită la sfârșitul anului 2021 ca parte a unei tranziții de cuprindere a metaversului, a făcut faimos conceputul, fiind unul dintre participanții corporativi majori care și-au exprimat până acum interesul pentru acest domeniu de frontieră al tehnologiei.

  Compania a anunțat că segmentul său Reality Labs, care se concentrează pe metavers, a suferit pierderi trimestriale de 2,81 miliarde de dolari. În consecință, pierderile de la un an la altul ale diviziei sunt de 5,78 miliarde de dolari.

  Poate că ceea ce spune Buterin despre încercarea Facebook de a crea un metavers are totuși o bază reală.

  Aaron Nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...