Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a anunțat astăzi constituirea grupului de lucru ”Women in Tech”

0
458

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a anunțat astăzi constituirea grupului de lucru ”Women in Tech”, o inițiativă care a fost lansată în cadrul INNOWAVE Summit 2022, odată cu conferința ”Women in Tech” și vizita Comisarului European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel, la Cluj.

În cadrul conferinței din luna mai a fost lansată platforma de susținere, prezentarea strategiei inițiativei, a instrumentelor de implementare și s-a făcut desemnarea de ambasadori ai femeilor în domeniul tehnologic în România. De asemenea au fost discutate aspecte cu privire la crearea unui forum de sprijin, mentorat și susținere reciprocă prin dezvoltare de leadership, evoluție profesională, oportunități de carieră, susținere financiară, facilitarea re/integrării pe piața muncii, sprijin pentru re/conversie profesională în domeniu, identificarea și dezvoltarea de talente, susținerea și promovarea atragerii de experți străini care să lucreze în domeniu în România, crearea unei organizații care să se integreze în structuri similare internaționale de inginerie digitală, precum și susținerea antreprenoriatului în rândul femeilor active în domeniul tehnologic.

Inițiativa a fost prelută în cadrul european al Universității Europene de Tehnologie/ European University of Technology EUt+ și este centrată pe rolul și importanța femeilor în domeniul tehnologiei digitale din România.

Comisia pentru echitate si egalitate din UTCN de gen a validat grupul de lucru format din Prorector Prof.dr.ing. Daniela Popescu, Aurelia Ciupe, Smaranda Todoran, Iulia STEFAN, Irina Duma, Nicoleta-Maria IlieşTania RusDenisa Stet, Adriana Sava, Tiuc AncutaLuminita TodeaFlavia JașcăuOvidiu Stan și Lazarec Alexandru!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here