More

  Clujenii de la Manuscrito, câștigătorii Marelui Premiu la Innovation Labs

  Cea de-a zecea ediție a programului de pre-accelerare și mentorat pentru tineri antreprenori – Innovation Labs –  s-a încheiat cu finala Demo Day, unde au participat 15 echipe care au fost selectate și care au avut șansa de a-și prezenta din nou proiectul juriului și audienței.

  Innovation Labs a premiat următoarea generație de antreprenori cu idei inovative, incluzând aplicații pentru educație, soluții pentru organizarea muncii juriștilor sau platforme care generează cod pentru programatori.

  Premiul cel mare al competiției a ajuns la Manuscrito, start-upul din Cluj-Napoca despre care Digitalio a mai scris. Ei au propus o aplicație care ajută copiii cu vârste între patru și opt ani să învețe abilități fundamentale precum scrisul, cititul sau calculele simple prin intermediul unor lecții interactive cu o interfață atrăgătoare și intuitivă, pe tabletă sau telefon.

  Aplicația integrează și un model de machine learning antrenat pe scrisul preșcolarilor, pentru a oferi feedback instant în lecțiile de scris, și oferă și module în care părinții și profesorii pot primi statistici detaliate pentru a urmări progresul lecțiilor.

  ”E un moment mai emoționant pentru mine. Urmăream acest program încă de la liceu și în fiecare an mă uitam la această competiție visând că într-o zi aș putea fi acolo. Și acum s-a întâmplat. Sunt cu adevărat recunoscător pentru tot și foarte încântat de viitor. Desigur, urmează multă muncă dar așa trebuie sa fie”, a spus Tudor Tișe, unul dintre cei șase membri ai echipei Manuscrito.

  O variantă beta a aplicației este programată pentru lansare în toamna acestui an, iar pe viitor, cei de la Manuscrito își propun să-i lărgească utilitatea prin integrarea lecțiilor pentru alte categorii de vârstă.

  Innovation Labs 2022 a strâns, în total, 69 de echipe, provenind de la 18 universități partenere din București, Cluj, Iași, Sibiu și Timișoara. Programul a început cu cinci Hackathoane desfășurate în martie și a dus la crearea a 36 de proiecte care au atins stadiul de produs minim viabil.

  Innovation Labs ajută tinerii antreprenori să-și transforme ideile inovative în business-uri prin conectarea cu mentori experimentați din ecosistemul start-up-urilor și domeniile digitale, accesul la tehnologii necesare și interacțiunea cu companii și investitori majori.

  Juriul a fost alcătuit din 42 de membri experimentați din domenii tech, business sau din zona publică, cum ar fi Daniel Rusen (director de marketing și operațiuni Microsoft România), Dragoș Georgiță (senior director of engineering la Adobe), Lavinia Neagoe (senior engineering manager la Fitbit/Google) și Francois Bloch (BRD – Groupe Société Générale).

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...