More

  Bitcoin și alte criptomonede încep să-și revină

  Bitcoin a revenit vineri la o valoare maximă a ultimelor șase săptămâni, semnalând o perioadă de liniște pentru monedele digitale. Cea mai importantă monedă digitală din lume a ajuns vineri la 24.412 dolari, potrivit platformei de criptomonede CoinDesk.

  Investitorii au început să manifeste mai multă încredere în Bitcoin după ce banca centrală a SUA a majorat miercuri ratele dobânzilor cu 0,75 puncte procentuale, ceea ce reprezintă o măsură mai puțin agresivă decât ar fi putut merge Rezerva Federală. De asemenea, a indicat că ritmul de creștere ar putea încetini.

  Și alte criptomonede au crescut vineri, în special Ether, tokenul nativ al Ethereum, care săptămâna trecută a anunțat dezvoltarea unui upgrade numit „Merge”. Acesta va muta criptomoneda la un sistem mai eficient din punct de vedere energetic și mai ecologic în septembrie.

  Dar criptomonedele se confruntau deja cu dificultăți de la începutul anului 2021, valoarea Bitcoin scăzând cu aproximativ 50% de atunci. Iar în ultimele două luni, criptomonedele s-au lovit de numeroase probleme.

  Acest lucru se adaugă la temerile legate de o recesiune, în condițiile în care multe țări se confruntă cu efectele inflației, care se află la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani. Marți, Fondul Monetar Internațional (FMI) a catalogat perspectivele economice mondiale drept „sumbre și tot mai incerte”.

  Deși criptomonedele au fost aprobate inițial ca o alternativă la sistemul financiar tradițional, acestea sunt afectate în mare măsură de finanțele tradiționale, deoarece capitalul instituțional a investit bani în activele digitale.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...