More

  Aplicaţie care îi ajută pe consumatorii europeni să-şi exprime drepturile, lansată de Reţeaua Centrelor Europene ale Consumatorilor

  O aplicaţie pentru consumatori a fost lansată de Reţeaua Centrelor Europene ale Consumatorilor. ECC-Net Travel app îi ajută pe consumatorii europeni să-şi exprime drepturile în 25 de limbi.

  ”Atunci când călătoresc în străinătate consumatorii se pot găsi adesea în situaţii dificile. Preluarea unei maşini închiriate la un preţ mai mare decât cel stabilit, o cameră de hotel rezervată de acasă care nu mai este disponibilă, achiziţionarea unui produs care se defectează la scurt timp: am văzut cu toţii astfel de lucruri întâmplându-se, nu-i aşa? Datorită ECC-Net: Travel app ai de acum instrumentul perfect pentru a-ţi păstra calmul şi a-ţi cere drepturile în toate limbile Europei. Reţeaua Centrelor Europene ale Consumatorilor a lansat, chiar la timp pentru perioada vacanţelor de vară, o nouă versiune a aplicaţiei sale mobile unice şi gratuite: ECC-Net Travel app”, a transmis Centrul European al Consumatorilor din România.  

  Potrivit sursei citate, dezvoltată pentru a fi un partener de călătorie ideal în interiorul Uniunii Europene, precum şi în Norvegia şi Islanda, aplicaţia îi ajută pe consumatorii europeni să-şi exprime drepturile în 25 de limbi. Aplicaţia este disponibilă în bulgară, croată, cehă, daneză, olandeză, engleză, estoniană, finlandeză, franceză, germană, greacă, maghiară, islandeză, italiană, letonă, lituaniană, malteză, norvegiană, poloneză, portugheză, română, slovacă, slovenă, spaniolă, suedeză. 

  ”Atunci când suntem în vacanţă, încercăm să evităm situaţiile stresante. Acesta este motivul pentru care ECC-Net: Travel app este uşor de folosit şi oferă o varietate de soluţii pentru orice problemă. Pentru fiecare situaţie, aplicaţia nu numai că te informează dacă ai anumite drepturi, dar şi îţi explică modalitatea în care le poţi exprima”, a mai transmis sursa citată.  

  Cum funcţionează aplicaţia? 

  După selectarea ţării şi a situaţiei (transport, închiriere maşini, hotel etc.), aplicaţia îţi va arăta care sunt drepturile tale şi îţi va permite să le prezinţi comerciantului în limba sa. Cu ajutorul ECC-Net: Travel app şi cu un pic de bunăvoinţă, toţi ar trebui să se poată înţelege! 

  Bine de ştiut: Noua secţiune ”Ajutor” oferă date de contact relevante ale fiecărui Centru European al Consumatorilor local, precum şi ale ambasadelor locale pentru situaţii de urgenţă. 

  ECC-Net: Travel app este disponibil pentru dispozitive mobile cu sisteme de operare iOS, Android şi Microsoft Windows şi poate fi descărcată din Apple app store (pentru iOS), Google Playstore (pentru Android) şi din Windows Apps+GamesStore (pentru Windows Phone). Aplicaţia funcţionează offline pentru a evita costurile de roaming. 

  În fiecare stat membru al UE există un Centru European al Consumatorilor, precum şi în Norvegia şi Islanda care oferă sprijin şi consultanţă gratuite consumatorilor. ECC-Net: Travel app este o iniţiativă a întregii Reţele a Centrelor. 

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...