More

  Startup-ul pentru criptomonede Blockchain.com concediază un sfert din angajați

  Startupul pentru criptomonede Blockchain.com concediază 25% din personal, respectiv 150 de persoane, invocând condiţiile dure de piaţă din ultima perioadă, transmite CNBC.

  De asemenea, compania îşi închide biroul din Argentina şi renunţă la planurile de extindere în mai multe ţări. Majoritatea concedierilor – aproximativ 44% – afectează angajaţii din Argentina, în timp ce 26% au sediul în SUA şi 16% în Regatul Unit.

  Compania a informat personalul despre aceste planuri joi.

  Site-ul cu informaţii despre acest sector, CoinDesk, a fost primul care a raportat ştirile, care au fost confirmate ulterior CNBC de către un purtător de cuvânt al Blockchain.com.

  Blockchain.com este una dintre multele companii care au fost afectate de consecinţele prăbuşirii fondului de speculaţii cripto Three Arrows Capital.

  3AC a depus cerere de protecţie în caz de faliment la începutul acestei luni, datorând firmelor cripto, inclusiv Celsius şi Voyager Digital, sute de milioane de dolari. De atunci, co-fondatorii companiei sau dispărut.

  Avocaţii care îi reprezintă pe creditori încearcă să afle unde se află.

  Blockchain.com a împrumutat 3AC 270 milioane de dolari în criptomonede şi se aşteaptă să piardă această sumă.

  Miercuri, platforma de tranzacţionare de criptomonede Coinbase a negat că ar avea vreo expunere de finanţare a Celsius, Voyager sau 3AC.

  Prăbuşirea controversatei monede stabile Terra, din luna mai, a avut un efect de spirală, provocând căderea companiilor cripto care au făcut pariuri riscante folosind fonduri împrumutate.

  Firme precum Celsius şi Voyager au blocat conturile de utilizator după ce nu au îndeplinit cererile de răscumpărare, înainte de a intra ulterior în faliment.

  Fondată în 2012, Blockchain.com este o platformă de tranzacţionare a criptomonedelor care s-a clasat pe locul 7 pe lista CNBC Disruptor 50 de anul acesta şi susţine că este responsabilă pentru aproape o treime din toate tranzacţiile cu bitcoin prin produsul său portofel.

  Compania privată a fost evaluată la 14 miliarde de dolari într-o rundă de finanţare anunţată la începutul acestui an. Printre susţinătorii săi se numără Baillie Gifford, managerul american de fonduri speculative Kyle Bass şi magnatul britanic Richard Branson.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...