More

  O companie numită Meta dă în judecată pe Meta, acuzând gigantul tehnologic că i-a furat numele

  O companie numită Meta dă în judecată gigantul tehnologic cunoscut anterior sub numele de Facebook, după ce și-a schimbat numele în Meta.Compania – care este înregistrată ca MetaX LLC, dar se numește „Meta” în brandingul său – a intentat marți procesul la un tribunal din Manhattan, scrie Business Insider.

  Conform procesului, compania a fost fondată în 2010, a solicitat marca sa înregistrată în 2016 și a fost înregistrată cu succes în 2020. Ea dezvoltă tehnologii imersive, inclusiv VR și AR.

  Facebook s-a redenumit Meta în octombrie anul trecut și a anunțat că își va muta atenția către așa-numitele tehnologii „metavers”. Până acum, acestea au inclus tehnologii VR și AR.

  Compania a spus în instanță că rebrand-ul Facebook, combinat cu misiunea sa în zona metavers, a afectat afacerea MetaX.

  „Meta a fost șocată de comportamentul flagrant, ilegal al Facebook”, au spus reprezentanții companiei în timpul interpelării din proces.

  Fondatorul MetaX, Justin „JB” Bolognino, a scris pe Twitter că a pus „sânge, sudoare și lacrimi” în construirea mărcii sale, care a fost „sechestrată” de Meta.

  MetaX a spus că rebrand-ul a adus deja confuzie în rândul clienților și unii au întrebat dacă nu cumva produsele sale sunt „ceva făcut de Facebook”.

  Foto: Drew Angerer/Getty Images

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...