More

  O companie numită Meta dă în judecată pe Meta, acuzând gigantul tehnologic că i-a furat numele

  O companie numită Meta dă în judecată gigantul tehnologic cunoscut anterior sub numele de Facebook, după ce și-a schimbat numele în Meta.Compania – care este înregistrată ca MetaX LLC, dar se numește „Meta” în brandingul său – a intentat marți procesul la un tribunal din Manhattan, scrie Business Insider.

  Conform procesului, compania a fost fondată în 2010, a solicitat marca sa înregistrată în 2016 și a fost înregistrată cu succes în 2020. Ea dezvoltă tehnologii imersive, inclusiv VR și AR.

  Facebook s-a redenumit Meta în octombrie anul trecut și a anunțat că își va muta atenția către așa-numitele tehnologii „metavers”. Până acum, acestea au inclus tehnologii VR și AR.

  Compania a spus în instanță că rebrand-ul Facebook, combinat cu misiunea sa în zona metavers, a afectat afacerea MetaX.

  „Meta a fost șocată de comportamentul flagrant, ilegal al Facebook”, au spus reprezentanții companiei în timpul interpelării din proces.

  Fondatorul MetaX, Justin „JB” Bolognino, a scris pe Twitter că a pus „sânge, sudoare și lacrimi” în construirea mărcii sale, care a fost „sechestrată” de Meta.

  MetaX a spus că rebrand-ul a adus deja confuzie în rândul clienților și unii au întrebat dacă nu cumva produsele sale sunt „ceva făcut de Facebook”.

  Foto: Drew Angerer/Getty Images

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...