More

  Hacker român extrădat în SUA după ce a contribuit la răspândirea virusului ”Gozi”

  Un român acuzat că a contribuit la distribuirea unui virus informatic care a infectat peste 1 milion de computere şi a provocat pierderi financiare considerabile la nivel mondial a fost extrădat în Statele Unite, au anunţat marţi procurorii federali, informează miercuri Reuters.

  Mihai Păunescu, în vârstă de 37 de ani, este acuzat că a gestionat un serviciu de găzduire care a contribuit la distribuirea virusului “Gozi”. Acest virus fura informaţii bancare personale, rămânând în acelaşi timp nedetectabil.

  Păunescu s-a prezentat la o primă înfăţişare, luni, la tribunalul federal din Manhattan, unde s-a dispus reţinerea lui.

  Potrivit procurorilor, “Gozi” a fost unul dintre cele mai distructive din punct de vedere financiar din istorie, provocând victimelor pierderi de zeci de milioane de dolari.

  Virusul a fost descoperit pentru prima dată în 2007 şi a infectat cel puţin 40.000 de computere în Statele Unite, inclusiv peste 160 de computere aparţinând Administraţiei Naţionale Aeronautică şi Spaţială (NASA).

  Păunescu a fost extrădat din Columbia în urma arestării sale anul trecut şi a fost acuzat de conspiraţie pentru comiterea unor fapte de intruziune informatică şi de conspiraţie pentru comiterea de fraude bancare şi electronice.

  Un avocat al lui Păunescu nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters de a face comentarii.

  Păunescu a fost arestat anterior în România în 2012 şi eliberat pe cauţiune.

  Anul următor, procurorii americani au anunţat acuzaţii ce îi vizau pe Mihai Păunescu şi Nikita Kuzmin, creatorul rus al virusului, care a pledat în secret vinovat în 2011, în cadrul unui acord de cooperare.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...