More

  Economistul Paul Krugman: Crash-ul criptomonedelor – o oportunitate pentru a legifera domeniul

  Piața criptomonedelor s-a transformat într-o „schemă piramidală postmodernă”, a notat economistul de top Paul Krugman într-un articol de opinie al New York Times, citat de Business Insider – iar prăbușirea spectaculoasă pe care investitorii l-au văzut în acest an este o șansă pentru reglementarea lor.

  Un recunoscut contestatar al criptomonedelor, Krugman este de părere că industria încă nu a dezvoltat produse care să fie utile în economia reală dar, în schimb, au fost promovate cu succes ca fiind atât inovatoare, cât și demne de încredere.

  „După cum văd eu, cripto a evoluat într-un fel de schemă piramidală postmodernă. Industria a ademenit investitorii cu o combinație de technobabble (nr. trăncăneală despre tehnologie) și libertarian derp (nr. ciudățenie libertariană); a folosit o parte din acel flux de numerar pentru a cumpăra iluzia de respectabilitate, care a adus și mai mulți investitori. Și pentru o vreme, chiar dacă riscurile s-au înmulțit, a devenit, de fapt, prea mare pentru a fi reglementată.”

  Paul Krugman

  Cea mai recentă tiradă împotriva criptomonedei vine după ce moneda stabilă Terra și tokenul soră Luna s-au prăbușit în mai, ceea ce a dus la o prăbușire de domino a companiilor cripto care au întrerupt retragerile clienților sau au declarat faliment. Capitalizarea totală a pieței cripto s-a prăbușit de atunci la mai puțin de 900 de miliarde de dolari, de la un vârf de 3 trilioane de dolari în noiembrie anul trecut.

  Krugman a remarcat, de asemenea, discursul de săptămâna trecută a vicepreședintelui FED (nr. Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii), Lael Brainard, care a spus că recenta criză cripto a aruncat lumină asupra „vulnerabilităților serioase din sistemul criptofinanciar”, deoarece monedele descentralizate s-au transformat într-o ascunzătoare pentru fraudă, spălare a banilor și alte infracțiuni financiare.

  Dar prăbușirea criptografică din acest an ar putea fi o oportunitate pentru reglementare, a spus Krugman. Până acum, guvernul federal a făcut câțiva pași timpurii. În martie, președintele Joe Biden a semnat un ordin executiv privind criptomonedele pentru a unifica supravegherea guvernului SUA.

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...