More

  Ultimele zile de înscrieri la Campionatul Naţional de Securitate Cibernetică 2022

  Tinerii pasionați de cybersecurity se pot înscrie gratuit, până pe 22 iulie 2022, la cea de-a treia ediție a Campionatului Național de Securitate Cibernetică (RoCSC22), eveniment anual de tip CTF (Capture the Flag) ce urmărește să descopere tinere talente în domeniu şi la finalul căruia va fi stabilită echipa ce va reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC2022) de la Viena din luna septembrie.

  certSIGN, furnizor român de soluții și servicii de securitate cibernetică, se va implica şi în acest an în etapele de selecție și pregătire a tinerilor care urmează să facă parte din lotul României pentru ECSC2022, prin dezvoltarea de challenge-uri cu diferite niveluri de dificultate (din domenii precum criptografie și IoT – Internet of Things) și suport oferit participanților.

  Cine poate participa și cum se face înscrierea

  Faza inițială de calificare va avea loc exclusiv online și se va desfăşura în perioada 22 iulie (ora 16:00) – 23 iulie (ora 22:00), înscrierile putându-se realiza AICI, până în ziua concursului. La competiție pot participa tineri dornici să își demonstreze abilitățile din domeniul securității cibernetice, jucătorii urmând să evolueze într-un scenariu care presupune dezvoltarea și apărarea unei infrastructuri.

  Concurenții se vor întrece pe trei categorii de concurs – Juniori (până în 20 ani), Seniori (21 – 25 de ani) și Open (disponibilă indiferent de vârstă), fiindu-le testate abilitățile în domenii precum securitate web, criptografie, inginerie inversă și investigații, programare, securitate Linux/Windows/macOS şi telefoane mobile.

  Etapa finală va avea loc pe 6 august, în Bucureşti, și va presupune prezența fizică a participanților. În cadrul acesteia, se va selecta lotul provizoriu format din maximum 20 de persoane, respectiv primii zece clasați din cele două categorii eligibile, Juniori şi Seniori. Pe lângă șansa participării la ECSC2022, concurenții selecționați vor beneficia şi de premii în bani sau echipamente:

  • Locul I: 2000 euro
  • Locul II: 1000 euro
  • Locul III: 500 euro
  • Locurile 4-10: premii speciale

  De la RoCSC22 la ECSC22

  Pentru stabilirea lotului final al României în vederea participării la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2022 (ECSC22), tinerii selecționați în lotul provizoriu vor participa la un bootcampde pregătire de patru zile, organizat la Bran în perioada 17-21 august 2022. În cadrul acestuia, se vor desfășura sesiuni de training cu specialiști din domeniul securității cibernetice, iar la final se va stabili lotul care va participa la Campionatul European din Austria (13-17 septembrie), format din zece titulari și două rezerve.

  Reprezentativa României – care în 2019 a reușit cucerirea trofeului european, va lupta în acest an cu alte 23 de țări pentru titlul de campioană: Austria, Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveția, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Marea Britanie, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia și Spania. Totodată, la ediția din acest an sunt invitate și echipele Serbiei, Canadei și Statelor Unite.

  Campionatul Național de Securitate Cibernetică 2022 (RoCSC22) este organizat de Centrul Național Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), alături de partenerii Orange România, Bit Sentinel, certSIGN, Cisco, Palo Alto, KPMG, Clico, UiPath și Agerpres.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...