Blockchain.com, pe marginea prăpastiei. Ar putea pierde 270 milioane de dolari din împrumuturile acordate fondului speculativ de criptomonede Three Arrows Capital

0
171

Platforma de tranzacţionare de criptomonede Blockchain.com ar putea pierde 270 de milioane de dolari din împrumuturile acordate fondului speculativ de criptomonede Three Arrows Capital (3AC), aflat în faliment , a declarat o sursă care cunoaşte problema, citată de Reuters.

Informaţia survine la câteva zile după ce 3AC a depus cerere de intrare în faliment, căutând protecţie faţă de la creditorii din Statele Unite, după una dintre cele mai importante prăbuşiri a unei companii în criza criptografică din acest an.

”Three Arrows devine rapid insolvabil, iar impactul implicit este de aproximativ 270 de milioane de dolari, în criptomonede şi împrumuturi în dolari americani de la Blockchain.com”, a declarat directorul general al Blockchain.com, Peter Smith, într-o scrisoare către acţionari, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Informaţia a fost relatată pentru prima dată de CoinDesk.

La începutul săptămânii trecute, platforma pentru tranzacţionarea de active digitale Genesis Trading a spus, de asemenea, că a fost expusă la 3AC, dar şi-a atenuat pierderile după ce fondul speculativ nu a reuşit să facă faţă unui apel în marjă.

Creşterile agresive ale dobânzilor de către Rezerva Federală din SUA şi temerile de recesiune au dus la perturbări pe piaţa acţiunilor şi au declanşat o vânzare masivp a criptomonedelor.

Aşa-numita iarnă cripto a lovit mai multe companii din sector, inclusiv platformeşe de creditare în criptomonede Celsius Network şi Voyager Digital.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here