More

  Meta își va închide portofelul digital numit Novi

  Meta, una dintre cele mai mare companii tech din lume, este puternic lovită de criza criptomonedelor. Portofelul său digital Novi este pe cale să dispară, relatează CNBC

  Conform website-ului Novi, utilizatorii au timp până la 1 septembrie să își recupereze informațiile conturilor de pe site și să își retragă criptomonedele rămase. După termenul limită, utilizatorii nu își vor mai putea accesa conturile, ceea ce înseamnă că nu își vor mai putea recupera datele importante, precum istoria de tranzacționare. 

  În octombrie 2021, Meta a lansat portofelul digital Novi în formă beta cu ajutorul uneia dintre cele mai mari burse crypto din lume, și anume Coinbase. La vremea respectivă, Meta își promova portofelul digital prezentând modul ușor de a primi și retrage bani, cu ajutorul criptomonedelor Paxos Dollar și USDP (o monedă stabilă).

  Pe scurt, Novi ar fi trebuit să fie o metodă sigură prin intermediul căreia oamenii să poată trimite și primi criptomonede și, la un moment dat, ar fi trebuit să funcționeze cu Diem, criptomoneda susținută de Facebook care s-a listat sub numele Libra în 2019 înainte de a fi redenumită ulterior.

  Diem s-a prăbușit la începutul anului 2022, ceea ce a reprezentat un eșec major pentru Meta și implicit pentru Novi.

  Incapacitatea de a emite o monedă produsă de propria companie mamă însemna că Novi nu avea nicio șansă. Site-ul nici măcar nu a ieșit din versiunea beta pentru a deveni o versiune 1.0 completă. Oricât de optimiști ar fi fost Mark Zuckerberg și compania în privința criptomonedelor, se pare că ideea de monedă blockchain descentralizată a dispărut. 

  Novi s-a bucurat de un debut promițător în 2021, facilitat de Facebook, însă aspirațiile companiei Meta au fost spulberate. În mod evident, criza uriașă a criptomonedelor reprezintă un factor major în contextul dat. 

  Alți factori care influențează în mod clar piața criptomonedelor sunt inflația, bursa tradițională de valori, conflictul armat din Ucraina și virusul Covid. 

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...