Bosch continuă să investească în activitățile de dezvoltare din România și oferă 400 de noi oportunități de carieră

Grupul german Bosch, cu peste 8.800 de angajați în România, și-a înființat Centrul de Inginerie la Cluj în 2013. De atunci, Centrul a tot crescut, ajungând astăzi la un număr de aproximativ 1.200 de angajați, și este în continuă creștere. În octombrie 2021, Centrul de Inginerie Cluj și-a extins activitățile de dezvoltare și în București, și are peste 400 de poziții deschise pentru specialiști hardware și software.

Tobias Matter, șeful Centrului de Inginerie Bosch, a vorbit în cadrul podcastului In The Loop Digitalio, despre tehnologiile dezvoltate de companie în România, dar și despre modul în care poziția Centrului de Inginerie este consolidată prin investițiile constante în forța de muncă calificată.

România este gazda unora dintre cele mai importante activități Bosch la nivel global

Bosch România este responsabilă pentru mai multe activități globale dezvoltate de Grup, fiind prezentă în România de mai bine de 28 ani.

La cluj, realizăm Planificarea vânzărilor globale, ceea ce este unic. Unic este și faptul că avem o legătură strânsă între activitățile de dezvoltare și producție aici, la Cluj. Inginerii noștri de software pot conecta software-ul pe care îl dezvoltă cu hardware-ul, întrucât Centrul de Inginerie este strâns legat de fabrica Bosch din Jucu și, în cele din urmă, pot vedea produsul lor rulând, deoarece aici facem și aplicații pe mașini, înainte ca acestea să fie vândute clienților. Contribuim la toate noile tehnologii moderne care sunt dezvoltate de Bosch. Avem proprietate deplină pentru anumite proiecte de dezvoltare, la nivel mondial.

Tobias Matter, șeful Centrului de Inginerie Bosch

Care sunt tehnologiile revoluționare dezvoltate de Bosch în România

În România, Bosch dezvoltă soluții diverse, de la soluții de mobilitate și tehnologie industrială, până la energie și tehnologii pentru clădiri.

Suntem, în acest moment, pe cale să devenim un furnizor IoT (Internet of Things) de top și lucrăm la soluții pentru case smart, industrie și mobilitate conectată.

În România, sediul nostru se află la București, unde avem birouri de vânzări pentru sectoarele de afaceri, precum soluții de mobilitate, bunuri de larg consum și energia și tehnologia construcțiilor. La Cluj avem un centru de inginerie puternic ce găzduiește peste 1200 de ingineri, care lucrează în domeniul software, hardware, mecanică, fiabilitate. Așa cum am menționat anterior, ne-am extins activitățile de inginerie și la București.

Avem două unități importante de producție în România: la Cluj, producem unități de control pentru industria auto, iar la fabrica din Blaj, producem tehnologie auto și industrială. În plus, avem un centru de soluții de servicii la Timișoara care oferă servicii de externalizare a proceselor de afaceri în 18 limbi

Tobias Matter, șeful Centrului de Inginerie Bosch

Accentul pe educație – una dintre angajamentele sociale pe termen lung ale companiei Bosch în România

Pentru a dezvolta forța de muncă calificată, Bosch este profund implicată în formarea viitorilor ingineri, începând încă din băncile universității.

Suntem implicați în toate tipurile de programe de dezvoltare hardware și software. Trebuie să ne concentrăm pe piața muncii, iar educația este una dintre moștenirile noastre sociale pe termen lung. Am stabilit deja o mulțime de parteneriate cu universități tehnice, precum Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai. De asemenea, am început o colaborare intensă cu Universitatea Politehnică din București. Împreună cu partenerii noștri, am stabilit o mulțime de programe pentru studenți, deoarece varietatea proiectelor pe care le avem în centrul nostru de dezvoltare este uriașă, pregătim studenții să lucreze la proiecte de ultimă generație din industrie

Pentru a-i aduce pe tinerii ingineri la un nivel înalt de competență, oferim mai multe module de studiu: burse, trei programe de master și cursuri. Avem mai mult de 600 de ore de curs pe an. Avem programe de cercetare comune cu universitățile, avem programul Summer Working Student care invită peste 200 de studenți să lucreze în fiecare vară alături de noi la proiecte de ultimă generație din industrie.

Tobias Matter, șeful Centrului de Inginerie Bosch

De la integrare la formare continuă

La Bosch, traiectoriile de carieră implică mai multe aspecte, începând cu procese de integrare atent concepute, axate atât pe competențe tehnice, cât și pe abilități transferabile, până la programe de dezvoltare continuă. Dezvoltarea angajaților este abordată cu atenție de către companie prin formare continuă și o gamă largă de oportunități alternative de carieră în cadrul companiei.

Avem programe de integrare prin care noii angajați se pot conecta cu cultura Bosch. Ulterior, în funcție de competențele și interesele personale ale fiecărui angajat, există o gamă largă de posibilități pentru fiecare angajat în parte. Avem un program de mentorat, avem programe de dezvoltare a liderilor și specialiștilor, de asemenea, pentru că avem nevoie atât de lideri buni, cât și de ingineri cu competențe tehnice extinse. A deveni specialist în cadrul entității globale Bosch este o altă traiectorie de carieră. De exemplu, în cadrul organizației locale de la Centrul de Inginerie, te poți alătura diferitelor echipe de-a lungul anilor, în diferite domenii, pentru a te dezvolta în continuare. Așadar, nu este nevoie să căutați în exterior, deoarece suntem implicați în atât de multe activități diferite și suntem unul dintre principalii contributori în cadrul rețelei internaționale de dezvoltare Bosch

Tobias Matter, șeful Centrului de Inginerie Bosch

Interviul integral cu Tobias Matter poate fi ascultat și pe Spotify

redactia digitalio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai recente știri

spot_img

Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

Te-ar putea interesa și...