More

  „Regina cripto”, pe lista celor mai căutați infractori din lume

  Fondatoarea OneCoin, poreclită „Regina cripto”, a ajuns pe lista celor mai căutate zece persoane din lume. „Regina dispărută a criptomonedelor”, așa cum este cunoscută Ruja Ignatova, a devenit oficial una dintre cele zece cele mai căutate persoane din lume de pe lista FBI.

  Ruja este acuzată că a condus o schemă piramidală cu criptomonede, în urma căreia oamenii care au investit în criptomonedele respective au fost fraudați cu peste patru miliarde de euro.

  „Ceea ce este unic cu privire la OneCoin este, în primul rând, faptul că ținta noastră este piața largă de consum. Adică încercăm să facem criptomoneda cât mai simplă posibil, încercăm să o legăm de educație. Încercăm să fie accesibilă pentru toată lumea. Am făcut minarea digitală foarte simplă, utilizarea foarte simplă.”, spunea Ruja Ignatova.

  În 2014, Ruja apărea de nicăieri și vorbea lumii despre bitcoin și cât de mulți bani poți face. După ce oamenii au investit miliarde de euro, în octombrie 2017, Ruja ia un avion pe ruta Sofia – Atena și dispare, cu tot cu bani.

  Acum, FBI oferă o recompensă de 100.000 de dolari pentru orice informație care ar putea duce la arestarea ei.

  „Totul a fost o schemă piramidală gândită în mod strălucit, în esență, la care se adaugă un brand de criptomonedă.”

  andrei.nistor

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...