More

    Consumul de electricitate folosită pentru minarea de Bitcoin este în plină cădere

    Pe măsură ce criza criptomonedelor ia amploare, consumul de electricitate pentru minarea de Bitcoin a scăzut cu o treime față de 11 iunie, cu descreșteri și mai accentuate în cazul altor rețele de criptomonede. 

    Cantitatea de energie electrică consumată de cele mai mari rețele de criptomonede a scăzut cu până la 50%, în timp ce fenomenul de “crypto winter” (perioadă în care prețurile suferă scăderi masive) continuă să afecteze veniturile “minerilor”.

    Conform analistului în spațiul crypto Digiconomist citat de The Guardian, scăderea de 33% pentru consumul de electricitate al rețelei Bitcoin este egală cu 131 TeraWatt oră pe an. Această cifră reprezintă, în același timp, consumul anual al Argentinei.

    Consumul de energie electrică al unei rețele de criptomonede provine din “minerit”, care implică utilizarea unor calculatoare special construite pentru a genera bilete de loterie digitale, ce pot oferi recompense sub formă de criptomonede. Acest proces susține securitatea rețelelor, dar stimulează rețeaua să irosească cantități extraordinare de energie.

    Pe măsură ce prețul criptomonedelor a scăzut, Bitcoin a atins un vârf de 69.000 de dolari (56.000 de lire sterline) la începutul acestui an, iar acum se situează la aproximativ 20.000 de dolari. Valoarea recompenselor pentru mineri a scăzut în aceeași proporție, lăsându-i pe cei din zonele cu electricitate scumpă sau care folosesc “platforme” de minerit mai vechi și ineficiente în imposibilitatea de a obține profit.

    “Acest lucru îi scoate literalmente din afaceri, începând cu cei care folosesc echipamente suboptime sau în circumstanțe suboptime (de exemplu, răcirea ineficientă)”, a declarat Alex de Vries, economistul olandez de la Digiconomist.

    Moneda Ethereum poate fi minată cu ajutorul unui calculator obișnuit. Cu toate acestea, cel mai profitabil este să faci acest lucru folosind o placă grafică foarte puternică, ceea ce a dus la un deficit de plăci grafice și i-a întors pe mulți din domeniul de gaming împotriva industriei. 

    Prăbușirea veniturilor din minerit a dus la o avalanșă de plăci grafice pe piața second-hand, deoarece minerii insolvabili încearcă să își recupereze investițiile, dar De Vries avertizează că a cumpara una este ca mersul la loterie. 

    “Aceste mașinării funcționează de obicei 24 ore pe zi, 7 zile pe săptămână, iar componentele se încălzesc în acest mod. Căldura (în special pentru perioade prelungite de timp) uzează componentele electronice, reducând longevitatea și fiabilitatea.”

    Bitcoin s-a stabilizat în ultima săptămână, în ciuda descreșterii valorii sale, dar sectorul criptomonedelor continuă să întâmpine dificultăți ca urmare a prăbușirii uriașe a prețului. Cea mai recentă zguduială a fost cauzată de eșecul ersatzului al băncii crypto Celsius, care a anunțat la 12 iunie că oprește retragerile deoarece se confruntă cu o criză de lichidități.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    spot_img

    Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

    - Visit our partner website- CLUJ IT

    You might also like...