More

  CISCO își închide toate operațiunile din Rusia și Belarus

  Compania americană Cisco Systems a anunţat că intenţionează să se retragă complet din Rusia, în timp ce ritmul de retragere a companiilor occidentale din această ţară se intensifică, transmite Reuters.

  Producătorul de echipamente de telecomunicaţii Cisco îşi va închide activităţile în Rusia şi Belarus, potrivit companiei.

  Companiile străine care doresc să părăsească Rusia din cauza războiului din Ucraina se confruntă cu perspectiva adoptării unei noi legi în săptămânile următoare, care va permite Moscovei să sechestreze bunurile şi să impună sancţiuni penale. Acest lucru a încurajat unele companii să-şi accelereze plecarea.

  ”Ceea ce a fost un pârâu devine un torent”, a spus Paul Musgrave, profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Massachusetts, comentând despre ultima rundă de companii care au anunţat că vor pleca.

  Cisco şi-a suspendat în martie operaţiunile de afaceri din Rusia, inclusiv cele de vânzări şi servicii.

  La începutul acestei luni, International Business Machines Corp a început să-şi oprească activitatea în Rusia, iar Microsoft a declarat că face reduceri substanţiale în afacerile sale din Rusia.

  Retragerea firmelor de tehnologie de top precum Cisco, IBM şi Microsoft limitează accesul la echipamente critice pentru întreprinderile şi gospodăriile ruseşti. S-ar putea ca acestea să fie nevoite să depindă de echipamente mai vechi şi alternative casnice.

  Cisco a oferit opţiuni de relocare celor câteva sute de angajaţi din acele ţări, a spus acesta. Compania nu a dezvăluit care ţări le-au fost oferite angajaţilor ca locaţii alternative.

  Companiile care se îndreaptă spre ieşire ar putea avea dificultăţi să se întoarcă, a spus Musgrave.

  Aceste retrageri prezintă oportunităţi pentru firmele autohtone de pe unele pieţe, dar chiar mai mult pentru mărcile din China şi din alte părţi, să facă incursiuni”, a spus el.

  Cisco se alătură unor companii precum McDonald’s şi Renault, care au ieşit complet din Rusia.

  Și producătorul american de echipamente sportive Nike a anunțat că se va retrage complet din Rusia, la trei luni după ce şi-a suspendat operaţiunile.

  Este aşteptat ca mai multe companii să plece din Rusia în săptămânile următoare, înaintea noii legi.

  Legea, care ar putea intra în vigoare în câteva săptămâni, permite Rusiei să numească administratori pentru companiile deţinute de străini din ţări ”neprietenoase”, care doresc să părăsească Rusia, pe măsură ce conflictul cu Ucraina îi afectează economia.

  Adidas a declarat în martie că îşi închide magazinele din Rusia şi întrerupe vânzările online. Adidas nu are în prezent planuri de a relua afacerile în Rusia, a declarat joi pentru Reuters compania germană de îmbrăcăminte sport.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...