More

  Reuniune la București a board-ului Centrului Cyber al UE | Premierul Ciucă vrea implicare în eforturile de securitate cibernetică ale unor parteneri precum Ucraina sau Republica Moldova

  Prim-ministru Nicolae Ciucă a participat, joi, la deschiderea reuniunii Consiliului de Conducere al Centrului european de competenţe în domeniul industrial, tehnologic şi de cercetare în materie de securitate cibernetică (ECCC), în cadrul intervenţiei, el subliniind importanţa demersurilor comune europene in asigurarea securităţii, mai ales în contextul creşterii atacurilor cibernetice, pe fondul agresiunii militare ruse în Ucraina.

  Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis astăzi un mesaj în deschiderea primei reuniuni, la Bucureşti, a Consiliului de Conducere al Centrului european de competenţe în domeniul industrial, tehnologic şi de cercetare în materie de securitate cibernetică (ECCC), desfăşurat la Palatul Victoria, anunţă Guvernul într-un comunicat oficial. 

  Cu aceasta ocazie, premierul României a salutat prezenţa membrilor Consiliului în oraşul gazdă al ECCC la un an după înfiinţarea acestuia, subliniind  importanţa demersurilor comune europene in asigurarea securităţii, mai ales în contextul creşterii atacurilor cibernetice, pe fondul agresiunii militare ruse în Ucraina. 

  “În calitate de stat membru gazdă, România se angajează ferm să sprijine şi să lucreze cu Centrul şi cu Consiliul de conducere al acestuia în vederea îndeplinirii misiunii şi obiectivelor convenite de comun acord”, a asigurat şeful Guvernului. 

  Prim-ministrul şi-a exprimat încrederea că ECCC se va implica dinamic în eforturile de securitate cibernetică ale unor parteneri precum Ucraina sau Republica Moldova.

  România va rămâne un contribuitor important în ceea ce priveşte securitatea cibernetică şi va continua traiectoria ascendentă în domeniul transformării digitale.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...