More

  Octavian Oprea, Vicepreședinte al ADR: Datele sunt noul aur al României

  Octavian Oprea, vicepreşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României, a vorbit despre modul în care colectarea și gestionarea datelor pot ajuta statul să creeze soluții informatice care să ușureze viața cetățenilor.

  Datele sunt noul aur al României. Fără date nu putem avea predictibilitate, fără date nu putem dezvolta business, nu putem dezvolta soluţii informatice, nu putem face viaţa mai bună celor de lângă noi şi rolul nostru, al celor care se află de partea publică în acest moment este să de a gândi soluţii pentru a uşura viaţa celor care, practic, ne-au direcţionat către această zonă.

  Octavian Oprea, vicepreşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României

  Declarațiile au fost făcute în deschiderea Bucharest Tech Week, eveniment care aduce cele mai noi soluții tehnologice în inima Bucureștiului. Octavian Oprea a mai precizat că România îşi propune ca în următorii zece ani să implementeze aproximativ 50 de proiecte de digitalizare,

  fie că vorbim de proiecte de digitalizare în sănătate, învăţământ, în zona de muncă, unde avem nevoie de nevoie de sistem informatice, de platforme pe care să le accesăm în mod facil şi de unde avem nevoie să ne luăm informaţii real time, ajungând până la proiecte celebre, cum ar fi proiectul cloud-ului guvernamental, un proiect extrem de important pentru România, un instrument extrem de important, dar care nu va rezolva toate problemele pe care le-am întâmpinat fiecare dintre noi în interacţiunea cu statul român.

  Octavian Oprea, vicepreşedinte al Autorităţii pentru Digitalizarea României

  Ultimele zile ale Bucharest Tech Week, 17-19 iunie, sunt dedicate Tech Expo, singura expoziție de tehnologie din Europa Centrală și de Est dedicată publicului larg. Aceasta are loc în Piața Constituției și oferă vizitatorilor accesul la cele mai noi gadget-uri și inovații din domeniul tech, dar și la ultimele aplicații și soluții digitale ce contribuie la îmbunătățirea mediului de business și a vieții personale. Accesul la Tech Expo este gratuit și se face cu înregistrare pe  https://www.techexpo.ro/.

  Atât Business Summits cât și Tech Expo vor putea fi vizitate în întregime și în mediul online, pe platforma MyConnector.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...