More

  Ministrul Digitalizării la Bucharest Tech Week: Este important să avem parteneriate public-private

  Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian-Ioan Burduja a participat la deschiderea celei de-a şasea ediţie a Bucharest Tech Week, care aduce cele mai noi gadget-uri şi inovaţii din domeniul tech, dar şi ultimele aplicaţii şi soluţii digitale ce contribuie atât la îmbunătăţirea mediului de business, cât şi a vieţii personale.

  Potrivit acestuia, este important să existe un parteneriat între mediul public şi mediul privat

  “O să avem cadrul legal să-l facem, eu sper să avem şi bugetul să-l facem, pentru că în general şi aici suntem pe ultimul loc, de departe, cu 0,18 la sută din PIB pentru cercetare, dezvoltare în România. De asemenea, dincolo de parteneriatul public-privat, cercetarea, dezvoltarea, inovarea se face prin oameni, şi aici cred că avem de făcut un parteneriat între resursa umană de aici şi diaspora românească. România are nişte exemple excepţionale de oameni care performează în vest, începând cu SUA, dar în întreaga lume sunt români care au reuşit, au adunat fonduri, resurse, capital social şi mulţi dintre ei abia aşteaptă să le pună în folosul României. (…) Trebuie să găsim cadrul de a-i implica pe aceşti oameni şi de a-i conecta cu cei care sunt în România şi mişcă lucrurile”.

  Sebastian Burduja – Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării

  Potrivit Ministrului, inovarea este unul dintre motoarele unei economii naţionale. 

  Inovarea înseamnă, de fapt, creşterea productivităţii muncii fiecăruia dintre noi şi asta înseamnă în fapt o dezvoltare economică mai accelerată. Ştim asta din secole de cercetare economică şi o s-o spun ca o moară stricată oricui o să mă asculte, pentru că este important să ne dăm seama că dacă ţara asta este să aibă o şansă în competiţia globală pentru resurse, talent şi succes, această şansă este inovarea, inovarea proprie economiei româneşti. Pe toţi indicii de inovare de la nivel european, România, din păcate, este pe ultimul loc, dar vestea bună este că, în mare, ştim ceea ce avem de făcut. Există un studiu foarte amplu făcut de experţii Băncii Mondiale care ne arată exact unde sunt problemele în ecosistemul de inovare românesc

  Sebastian Burduja – Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării

  Bucharest Tech Week are loc în perioada 14 – 19 iunie în București.

  Ultimele zile ale festivalului, 17-19 iunie, sunt dedicate Tech Expo, singura expoziție de tehnologie din Europa Centrală și de Est dedicată publicului larg. Aceasta are loc în Piața Constituției și oferă vizitatorilor accesul la cele mai noi gadget-uri și inovații din domeniul tech, dar și la ultimele aplicații și soluții digitale ce contribuie la îmbunătățirea mediului de business și a vieții personale. Accesul la Tech Expo este gratuit și se face cu înregistrare pe  https://www.techexpo.ro/.

  Atât Business Summits cât și Tech Expo vor putea fi vizitate în întregime și în mediul online, pe platforma MyConnector.

  Trei zile de tehnologie live pentru publicul larg, la Tech Expo. 

  Ultimele zile de Bucharest Tech Week sunt marcate prin desfășurarea între 17 și 19 iunie, în Piața Constituției, a Tech Expo. Accesul la singura expoziție de tehnologie din Europa Centrală și de Est dedicată publicului larg este gratuit, însă înregistrarea la eveniment, pe www.techexpo.ro, este obligatorie.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...