More

  7 centre de inovare digitală din România, selectate să facă parte din rețeaua europeană și finanțate prin Programul Europa Digitală

  Procesul de creare a unei rețele europene de centre de inovare de digitală, obiectiv stabilit  în cadrul Programului Europa Digitală, a avansat prin finalizarea evaluării aplicațiilor depuse în urma lăsării primului apel. 

  Autoritatea pentru Digitalizarea României anunță că, recent, Comisia Europeană a comunicat administrațiilor naționale rezultatele evaluării realizate la nivel european, prezentând lista candidaților care urmează să primească finanțare din fondurile alocate prin Programul Europa Digitală.

  Astfel, Centrele de inovare digitală selectate să reprezinte România în rețeaua europeană sunt:

  • DIH4Society – regiunea Nord-Vest
  • TDIH – regiunea Nord-Vest
  • FIT EDIH – regiunea Centru
  • WeH – regiunea Sud-Muntenia
  • CiTyInnoHub – regiunea Sud-Est
  • eDIH-DIZ – regiunea Nord-Est
  • DIGIVEST – regiunea Vest

  Trei candidați, sub pragul necesar

  “Din numărul total de aplicații, doar 3 candidați (RoCyberSecHub – nivel național, Ro TechNation EDIH – Regiunea București – Ilfov, EDIH4OL – Regiunea Sud-Vest Oltenia) au fost evaluați sub pragul necesar pentru a deveni membri ai rețelei EDIH. Vor avea o nouă oportunitate pentru a obține finanțarea europeană cu ocazia lansării unui nou apel. Orice actualizare a listei de DIH-uri selectate pentru a face parte din rețeaua europeană va fi comunicată pe site-ul nostru”, a menționat conducerea ADR.

  Reprezentanții Centrelor de Inovare Digitală din România (DIH) și autoritățile regionale și naționale au pus bazele unei comunități unite pentru digitalizarea companiilor și administrației publice din țară. România este printre primele state care face pași importanți pentru selectarea acestor DIH ce vor juca un rol important  în programul Europa Digitală, care urmează să fie implementat în perioada 2021-2027.

  EDIH-eval-panel-overview-Romania

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  - Visit our partner website- CLUJ IT

  You might also like...