More

  Atac de 113 milioane de dolari la Maiar Exchange, platforma cripto dezvoltată de Elrond

  Maiar Exchange, platforma care dezvoltă criptomoneda Elrond, este din nou funcțională după ce fusese scoasă temporar din funcțiune, la începutul săptămânii, în urma unui atac al hacker-ilor care au reușit să fure contravaloarea a 113 milioane de dolari în Elrond eGold (EGLD), anunță cointelegraph.com.

  Luni, cofondatorul și directorul executiv al Elrond, Beniamin Mincu, a scris pe Twitter că el și echipa sa „investighează un set de activități suspecte” pe bursa Maiar. La scurt timp după aceea, DEX-ul a fost scos din funcțiune, Mincu anunțând că problema a fost identificată și că este în curs de implementare o „remediere de urgență”.

  Într-un mesaj pe Twitter postat aproape 24 de ore mai târziu, luni, Mincu a declarat că a fost identificat un bug potențial critic care a deschis „o zonă de exploatare pe care pur și simplu a trebuit să o abordăm și să o atenuăm imediat”.

  Din trei portofele au reușit să retragă în mod misterios 800.000, 400.000 și, respectiv, 450.000 EGLD, ceea ce, la prețurile actuale, valorează în total aproape 113 milioane de dolari.

  Atacatorii au reușit să vândă aproximativ 800.000 de EGLD, în valoare de aproximativ 54 de milioane de dolari. Restul criptomonedelor fie sunt încă deținute în diverse portofele, fie au fost transferate în USD Coin (USDC) și Ether (ETH), fie au fost vândute pe burse centralizate.

  Prețul EGLD a scăzut cu 9,5%, de la aproximativ 74 de dolari până la un minim al ultimelor 24 de ore de 65,50 dolari, dar de atunci și-a revenit ușor, tranzacționându-se acum în apropiere de 68 de dolari.

  Mincu a precizat în actualizarea sa că a fost implementat un upgrade pentru a remedia bug-ul și că o explicație tehnică va fi oferită după ce se va clarifica faptul că soluțiile implementate sunt testate și funcționează.

  El a susținut că toate fondurile sunt în siguranță și vor fi disponibile la repornirea DEX, programată pentru marți, spunând că majoritatea fondurilor exploatate au fost fie recuperate în totalitate, fie vor fi acoperite de Fundația Elrond.

  Astăzi, Beniamin Mincu a postat din nou pe Twitter, anunțând că Maiar este pe deplin funcțională și că situația este monitorizată.

  Cointelegraph susține că aproximativ 1,6 miliarde de dolari în criptomonede au fost furate de pe platformele financiare descentralizate (DeFi) în primul trimestru al anului 2022, iar peste 90% din toate criptomonedele furate provin din protocoale financiare descentralizate (DeFi) piratate, cum ar fi DEX-urile.

  redactia digitalio

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...