More

  Peste 1 miliard de dolari pierduți de victimele fraudelor cu criptomonede de la începutul anului 2021

  Peste 46.000 de persoane au raportat că au pierdut cumulat peste 1 miliard de dolari în escrocherii cu criptomonede, de la începutul anului 2021, potrivit Comisiei Federale pentru Comerţ (FTC), transmite Reuters.

  Aproape jumătate dintre persoanele care au raportat că au pierdut monede digitale într-o înşelătorie au spus că escrocheria a început cu o reclamă, o postare sau un mesaj pe o platformă de socializare, potrivit FTC.

  Nebunia pentru criptomonede a fost la un nivel maxim anul trecut, iar bitcoin a atins un record de 69.000 de dolari în noiembrie.

  Rapoartele indică reţelele de socializare şi criptomonedele ca o combinaţie probabilă pentru fraudă, a spus agenţia, adăugând că aproximativ 575 de milioane de dolari din toate pierderile legate de fraudele cu monede digitale au reprezentat ”oportunităţi de investiţii false”.

  Aproape patru din zece dolari pierduţi într-o fraudă care provine de pe reţelele de socializare au fost pierduţi în sectorul cripto, mult mai mult decât în cazul oricărei alte metodă de plată, Instagram, Facebook, WhatsApp şi Telegram fiind principalele platforme de social media în astfel de cazuri, potrivit raportului.

  Pierderea medie raportată pentru o persoană a fost de 2.600 de dolari, iar bitcoin, tether şi ether au fost principalele criptomonede cu care oamenii plătesc escrocii, a spus FTC.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...