More

  Rimac obține o finanțare de 500 de milioane de euro de la Porsche, Softbank și Goldman Sachs

  Compania croată Rimac Group, deja foarte bine cunoscută pentru mașinile sale electrice, a anunțat că a obținut o nouă rundă de investiții, în valoare de 500 de milioane de euro, de la fondul japonez Softbank Vision II și banca americană Goldman Sachs, cu participarea companiei auto germane Porsche, un investitor mai vechi al startup-ului balcanic.

  Cea mai mare parte a banilor vor fi folosiți pentru subsidiara Rimac Technology, care creează și construiește componente tech pentru mașini electrice și hibride pentru companii auto din toată lumea. Printre clienții săi actuali se numără Renault, Ferrari, Hyundai, Jaguar, Mercedes-Benz și Porsche. De asemenea, Porsche și Hyundai sunt și investitori în Rimac.

  „Pe măsură ce reorganizăm Grupul Rimac, stabilim noi procese de producție pentru a răspunde cererii globale și recrutăm  700 de oameni doar în 2022, din care am angajat deja peste 300, până acum. Deschidem noi birouri în mai multe locuri din Europa și extindem producția în Campus (fabrica de la Sveta Nedelja-n.r.) și alte locații. Sprijinul investitorilor noștri profesioniști ne va ajuta să aducem compania la următoarea etapă a vieții sale. De asemenea, aș dori să le mulțumesc personal tuturor angajaților noștri pentru că fără munca lor asiduă, loialitatea și entuziasmul pentru viziunea Grupului Rimac, nu am fi aici”, a declarat fondatorul și CEO-ul „unicronului” balcanic, Mate Rimac, citat de presa croată.  

  În anul 2021, Porsche a creat un joint venture cu Rimac Automobili, Bugatti-Rimac. Compania germană deține 45% din Bugatti-Rimac, iar firma croată are 55%.  Porsche, care deținea Bugatti, a transferat astfel brandul de super-car-uri de lux în noul joint-venture, unindu-l cu Rimac. Astfel s-a format Rimac Group.

  Compania croată are deja aproximativ 1500 de angajați (din care 700 sunt ingineri) și vrea să mai recruteze 400 de oameni cu ajutorul capitalului proaspăt obținut, pentru a-și extinde fabrica de la Sveta Nedelja, din apropierea Zagrebului, și pentru a deschide noi facilități de producție.

  La rândul său, Porsche AG este o subsidiară a grupului Volkswagen.

  Compania corată de mașini electrice de înaltă performanță Rimac a fost fondată în anul 2009 de inventatorul Mate Rimac, în vârstă de numai 21 de ani pe atunci.

  andrei.nistor

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...