Make IT in Oradea a organizat evenimentul „Pitching Day”, care a marcat încheierea etapei de validare a programului „Bright Labs Incubator” – ediția 2022, program unic în România, dedicat fondatorilor de startup-uri de tehnologie care vor să-și lanseze produsele în piață în 6 luni.
„Make IT in Oradea” este o organizație non-profit fondată la inițiativa Primăriei Oradea și ADLO S.A, împreună cu membrii locali Smartware, Paymo, Mobiversal, Helion, RO et CO International și partenerul național Orange România. Scopul organizației este de a crește ecosistemul local de IT.
Evenimentul „Pitching Day” și-a propus să selecteze pentru următoarea etapă de incubare cele mai promițătoare startup-uri și de a le premia cu câte 5000 de euro.
Ediția din acest an a „Bright Labs Incubator” a fost structurată pe trei etape: preselecție, validare și incubare. Preselecția a avut loc între lunile februarie și aprilie și a constat în 5 evenimente care au acoperit ariile profesionale și geografice vizate, din România și străinătate.
Astfel, un număr de 20 de startup-uri au fost selectate pentru etapa de validare, care a început în a doua săptămână a lunii aprilie. În această etapă, timp de șase săptămâni, echipele au participat la mai multe workshop-uri.
Startup-uri din industrii percum Smart City, Medtech și SaaS, industriile web3, sustenabilitate și spațiu
Evenimentul „Pitching Day” a marcat astfel finalul etapei de validare, 17 echipe prezentând un progres al startup-ului. Juriul a avut rolul de a evalua și a le selecta pe cele mai promițătoare pentru următoarea etapă a Bright Labs Incubator. Startup-urile au fost din industrii percum Smart City, Medtech și SaaS, industrii care au fost preferate și în ediția din anul precedent. În plus, acest an a adus și echipe din industriile web3, sustenabilitate și spațiu.
Juriul a evaluat startup-urile participante după următoarele criterii: echipă, dimensiunea pieței, componenta de inovatoare și validarea cu publicul-țintă. Pe lângă asta, echipa Make IT in Oradea a acordat un calificativ în funcție de nivelul de implicare al fiecărei echipe din timpul etapei de validare.
Membrii juriului au fost: Monica Obogeanu, Startup Programs Manager – Orange România, Istvan Barta, Fondator și CEO – Tracknamic, Lucian Luncan, Managing Director – Publi24 și Cătălin Rus, COO – Prime Dash.
Câștigătorii evenimentul „Pitching Day”
La finalul evenimentului, opt echipe au fost selectate pentru etapa de incubare și fiecare a primit un premiu de 5000 de euro, bani destinați pentru dezvoltarea proiectelor lor.
Cele opt echipe au fost:
- Palm Benefits – un marketplace care facilitează relația comunicarea și relația comercială dintre managerii de proprietăți și furnizorii de servicii pentru proprietăți;
- DocsGen – o aplicație web care generează documente pe baza unui formular;
- NFTickets – un sistem bazat pe blockchain care oferă organizatorilor de evenimente controlul asupra vânzării biletelor pe piețe secundare, dar și prețuri corecte pentru participanții care le cumpără;
- 2 people – o platformă de modă dedicată schimbului de haine;
- TreeDev Software Solutions SRL (Institute Assistant) – o soluție care oferă o gamă largă de funcționalități pentru a ajuta instituțiile să funcționeze eficient
- Hygge – un jurnal de mindfulness ghidat de inteligență artificială;
- PackE – o platformă care contribuie la îmbunătățirea turismului local și la construirea loialității clienților folosind NFT-uri;
- MD Priority – un sistem-suport care va contribui la o asistență medicală mai bună în unitățile de primiri urgențe.
În continuare, cele 8 startup-uri selectate pentru etapa de incubare vor trece printr-un proces intensiv de dezvoltare, timp de 16 săptămâni. Acestea vor participa la workshop-uri cum ar fi: Design Sprint, Product Vision & Strategy Frameworks, Q&As, studii de caz pe diferite subiecte de interes și vor merge la conferințe dedicate startup-urilor de tehnologie.