More

  Comisia Europeană lansează o platformă 3D pentru tineri

  Comisia Europeană a lansat o nouă platformă digitală 3D –  „Exprimă-ți viziunea” – drept componentă centrală a Anului European al Tineretului: o platformă interactivă în care tinerii europeni își pot înregistra mesajul pentru ca vocea lor să fie luată în considerarem, informează Comisia printr-un comunicat de presă.  

  Obiectivul platformei constă în încurajarea tinerilor europeni, din toate mediile și colțurile continentului, să își exprime propria viziune asupra viitorului – abordând tematici variate, de la probleme de ocupare a forței de muncă, incluziune, pace și securitate, până la schimbări climatice, educație, sănătate mintală și multe altele. 

  În urma pandemiei globale și puși în fața consecințelor războiului actual de agresiune împotriva Ucrainei, vocile tinerilor devin din ce în ce mai relevante. În acest scop, platforma „Exprimă-ți viziunea” funcționează ca un spațiu inovator interactiv pentru opinii, care oferă literalmente oamenilor posibilitatea de a activa sunetul și de a-și înregistra propriul mesaj personalizat prin care să-și împărtășească opiniile și ideile despre subiectele pe care le consideră cele mai relevante.  

  Platforma a fost dezvoltată pentru a răspunde oricărui mesaj, în toate limbile oficiale ale UE (plus norvegiană, turcă, sârbă, macedoneană și islandeză). Odată adăugată, fiecare voce generează propria undă 3D unică care va interacționa cu oricare altă înregistrare de pe platformă și va permite tuturor utilizatorilor să asculte orice voce, în orice limbă, de pe orice dispozitiv și în orice moment. 

  În cadrul discursului comisarului U.E. pentru Tineret, Mariya Gabriel, platforma „Exprimă-ți viziunea” este asociată cu un spirit cocreator tânăr, înțelept, dinamic și deschis, definit prin Anul Tineretului.

  ’’Unul care funcționează, de asemenea, ca un facilitator oportun pentru ca tinerii din Europa să se prezinte, să vorbească și să își împărtășească preocupările și ideile despre viitor. „Exprimă-ți viziunea” nu ar fi putut fi lansată într-un moment mai relevant pentru tineri, priviți nu doar ca cetățeni europeni, ci și ca membri ai unei societăți care acum, mai mult ca niciodată, traversează o perioadă care îi pune la încercare.

  Cerem tuturor tinerilor să se implice și să se acționeze acum. Vocile lor sunt o componentă vitală a parcursului Europei spre dezvoltare, cunoaștere, inovare, oportunități și soluții mai bune, mai relevante, orientate spre tineret. Vom asculta cu atenție și ne vom asigura că politicile de tineret pot fi dezvoltate în spații deschise și mai cooperante și că toate vocile sunt luate în considerare și abordate în anul curent și în cei care urmează.” 

  Mariya Gabriel, Comisar UE pentru Tineret

  În România au fost deja organizate mai multe activități în cadrul Anului European al Tineretului și, conform coordonatorului național al Anului European al Tineretului în România, dna Lelia Preoteasa, sunt prevăzute un total de 96 de activități pe parcursul acestui an. Câteva exemple relevante ar fi proiectul Să vorbim despre (anti) rasism sau Eye Opener.  

  Noua platformă va facilita astfel trecerea la aceste activități și va funcționa, de asemenea, ca o particularitate principală a Anului European al Moștenirii Tineretului și după 2022 – vocile tinerilor având rolul de a dirija schimbarea și de a contribui la dezvoltarea viitoarei politici. 

  Despre Anul European al Tineretului 2022  

  Anul European al Tineretului 2022 a fost lansat de Comisia Europeană drept „un an închinat încurajării celor care s-au dedicat remarcabil pentru ceilalți”, așa cum a anunțat președintele Von der Leyen în Discursul privind starea Uniunii din 2021. Prin urmare, este un an dedicat pe deplin tinerilor, având ca scop împuternicirea, încurajarea și îmbogățirea acestora cu noi oportunități și noi modalități de participare și de asumare activă a spiritului civic în societate.  

  Ca obiectiv general, Anul European al Tineretului își propune să încurajeze toți tinerii să-și facă auzită vocea și să ia parte la schimbare împărtășindu-și viziunea asupra subiectelor cheie ale Anului1, precum și speranțele lor privind viitorul Europei. Suplimentar, Anul își propune să ofere vizibilitate și să promoveze valorile europene, răspândind în același timp mesaje de solidaritate în rândul tinerilor, precum și sprijinul Ucrainei prin tot felul de activități.  

  Totodată, Anul European al Tineretului este asociat cu un spirit cocreator și cooperant, la care contribuie activ sute de organizații de tineret și părți interesate. Conceptul acestuia se concretizează prin nenumărate activări naționale și locale – peste 1650 de activități din toată Europa sunt deja încărcate pe site-ul web al Anului European al Tineretului – care reunește tinerii pentru a interacționa într-un mod pozitiv și relevant în acest An dedicat lor. 

  Gabriel Zamfir

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...