More

  Finanțare de  2,5 milioane de dolari pentru un start-up clujean, de la fondul de investiții japonez One Capital.

  TeleportHQ, un start-up clujean fondat de trei antreprenori români, a obținut o finanțare de capital de risc de 2,5 milioane de dolari, de la fondul de investiții japonez One Capital.

  Investitorul nipon care a acordat runda de tip seed startup-ului românesc este specializat în investiții în firme de software as a service (SaaS), business to business (B2B), propunându-și să schimbe „viitorul muncii”.

  Startup-ul TeleportHQ a fost lansat în anul 2017, de antreprenorii români Paul Brie, Gabi Crețu și Claudiu Crețu, în urma unei finanțări din fonduri europene de aproape 1 milion de euro. Gabi Crețu este și CEO al unei companii IT mai mari, Evozon, specializate pe programare. Ei au creat brandul teleportHQ în cadrul firmei Evo Forge SRL, care fusese fondată în 2013.

  „Aș vrea să mulțumesc tuturor foștilor noștri colegi și prieteni de la Evozon și în special CEO-ului acesteia, partenerului meu Gabi Crețu. Evozon este compania care a dat naștere TeleportHQ și a alimentat proiectul până când a reușit să-și întindă aripile și să devină o companie de sine stătătoare” -a scris CEO-ul Paul Brie pe site-ul startup-ului, zilele trecute.

  TeleportHQ a creat o platformă low code de front-end development, care ajută utilizatorii să dezvolte site-uri fără să facă programare.  

  Startup-ul românesc a lansat în anul 2019 o platformă online de creare de interfețe pentru utilizatori (user interface – UI), proiect în care a investit până atunci aproape 1 milion de euro, cea mai mare parte din fonduri europene. TeleportHQ vine astfel cu o soluție ce își propune să țină pasul cu uriașa cerere de experți în construirea interfețelor de utilizator la nivel mondial. 
  Platforma poate fi folosită „de absolut oricine”, atât timp cât utilizatorul are cunoștințe minime despre HTML și CSS, necesare pentru a înțelege conceptele din spatele comenzilor de editare valabile în platformă – susține startup-ul clujean.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...