More

  Fondul de investiții Agista achiziționează 15% din acțiunile Eplus Smart Energy, furnizor român de soluţii pentru managementul energiei

  Agista, fond de investiţii alternative în curs de autorizare, parte a Impetum Group, a cumpărat un pachet minoritar de 15% în compania românească Eplus Smart Energy (Eplus), furnizor de servicii de management al energiei, inclusiv citirea contoare de energie electrică şi gaz, analiza şi eficientizarea datelor şi implementarea proiectelor de contorizare inteligentă.

  Aceasta este prima tranzacţie în acest sector de activitate.

  „Ne bucurăm de concretizarea parteneriatului cu Agista şi sunt convins că împreună  vom continua să dezvoltăm soluţii şi servicii dedicate companiilor şi consumatorilor români, prin care aceştia au posibilitatea să devină mai eficienţi din punct de vedere energetic. Suntem pregătiţi să le fim alături clienţilor noştri în procesul lor de transformare, în contextul actual în care se pune accent pe direcţii de sustenabilitate şi de digitalizare. Ne propunem să le oferim clienţilor noştri mai multe resurse şi mai mult timp pentru a se putea preocupa de dezvoltarea propriilor afaceri, de aceea ne considerăm un partener al clienţilor noştri cu care ne unim eforturile şi avem obiective comune de dezvoltare”

  Frank Hajdinjak, CEO Eplus Smart Energy.

  Odată cu adoptarea Pactului Verde European care are ținte ambițioase la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene în privința reducerii amprentei de carbon, recentele turbulențe de pe piețele energetice din Europa sau efectele conflictului din Ucraina, toate acestea influențează strategia României în sector energetic pe termen mediu și lung. Chiar dacă România are un ușor avans din perspectiva ponderii energiei din surse regenerabile față de media Uniunii Europene, țara noastră mai are de făcut pași în această direcție. Astfel, prin tranziția către energie verde, automatizare și consum responsabil din partea tuturor consumatorilor, România are șansa de a face pași importanți în direcția decarbonării sectorului energetic românesc cu scopul facilitării atingerii obiectivului de neutralitate climatică.

  Prin această investiție, Agista intră în Consiliul de Administrație a Eplus Smart Energy având un rol activ, poziție din care se va preocupa de principiile de guvernanță corporativă, de eficientizarea  proceselor și activităților grupului. Am găsit în cadrul grupului o echipă profesionistă cu expertiză în domeniu și care dispune de resursele interne necesare pentru scalarea soluțiilor, devenind un jucător important în domeniu. Alături de echipa Eplus vom parcurge în perioada imediat următoare drumul către listarea la bursa, în vederea accelerării proiectelor derulate și pentru a duce compania la următorul nivel de dezvoltare, prin inițierea unor proiecte noi”, 

  Aurel Podariu, Senior Investment Manager Agista.

  Lansat recent, Agista este primul fond de investiții în curs de autorizare din România, cu focus pe piața AeRO, care sprijină IMM-urile locale să se listeze la bursă, finanțează și accelerează creșterea acestora prin intermediul pieței de capital. Core business-ului este format din investiții de tipul PRE-IPO/PPO și în acțiunile listate ale companiilor cu potențial. Achiziția unui pachet minoritar în compania românească Eplus Smart Energy respectă politica de investiții de a identifica și accelera potențialul de scalare al unei companii, fiind totodată alături de antreprenor în deciziile strategice pentru a susține dezvoltarea companiei prin expertiză complementară (financiară, administrativă, resurse umane, comunicare, piață etc.).

  În anul 2021, grupul Eplus a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 80 milioane de lei, în creștere cu 31% față de 2020, datorită proiectelor dezvoltate. Din grupul EPLUS, mai fac parte alte 3 companii, Eplus Automation, Eplus Laboratory și Eplus Smart Energy. Companiile din cadrul grupului furnizează servicii de monitorizare, prelucrare și colectare date din teren, control, verificare a calității și conformității activităților de citiri contoare de gaz și contoare electrice, implementare contorizare inteligentă, verificare metrologică a contoarelor, administrare grupuri de măsură și servicii de automatizare și digitalizare ale proceselor industriale.

  Gabriel Zamfir

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  spot_img

  Abonează-te la cele mai recente știri din IT, Digitalizare, Tehnologii & Crypto

  Te-ar putea interesa și...