More

  Startup-ul clujean Cyscale obține o finanțare de 3 milioane de euro

  Cyscale Cloud Security, un start-up fondat la Cluj de patru antreprenori români, a obținut o finanțare de capital de risc de 3 milioane de euro, condusă de fondul de investiții londonez Notion Capital, scrie Tech Founding News.

  La runda de investiții au mai participat fondul britanic Seedcamp, unul dintre primii investitori în UiPath, NP-Hard Ventures, precum și fondul de investiții românesc GapMinder BV, care a ajuns acum la a treia finanțare acordată Cyscale. Printre investitori s-au mai numărat Micha Hernandez van Leuffen – fondator al Wercker și David Mytton – fondator al Console.dev și Server Density.

  Startup-ul românesc va folosi banii pentru creșterea echipei, dezvoltarea produsului și a companiei la nivel internațional, în special pe piața din Marea Britanie.

  Cyscale Cloud Security dezvoltă soluții software pentru protecția informațiilor salvate în cloud și realizează analize de risc a acestor date.

  Aceasta este cea de a treia rundă de finanțare obținută de Cyscale în cei trei ani și jumătate de la lansare. Start-upul și-a început procesul de accelerare cu Techcelerator, atragând suport și runde succesive de finanțare: 100.000 de euro în 2019 din partea GapMinder BV și 350.000 de euro prin SeedBlink în 2021 (GapMinder BV fiind lead investor). De altfel, dintre alumnii Techcelerator, Cyscale este start-upul cu cea mai amplă validare adusă în mai puțin de trei ani de către investitori internaționali unui startup accelerat.

  „Prin această finanțare ne dorim ca în următorul an să ne creștem echipa în România, dar și în Marea Britanie. Avem roluri deschise în ambele țări. Ne dorim ca până la finalul acestui an să depășim 25 persoane pe zona de engineering și să recrutăm încă zece persoane în alte funcții ale companiei. În continuare suntem axați pe dezvoltarea platformei de cybersecurity Cyscale, dar înțelegem că echipa trebuie să crească atât în zona de operațional cât și în cea de comercial. Ne dorim ca în trei ani să fim deja prezenți la nivel global, iar echipa va depăși 250 persoane până atunci”, afirmă Ovidiu Cical, CEO și cofondator Cyscale.

  Start-upul are în prezent 15 angajați, utilizatorii soluțiilor sale fiind deja de pe tot globul. Majoritatea clienților cu care lucrează Cyscale sunt companii fintech care folosesc tehnologii care sunt operate din cloud. Fondatorii se bazează pe o dezvolare accelerată în 2022 si 2023 prin care să ajungă să aibă peste 100 de companii drept clienți în următorii doi ani.

  În prezent, compania recrutează manageri și experți în marketing și vânzări în Marea Britanie, dar și programatori Go și ReactJS.

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  - Advertisement - spot_img

  You might also like...