More

  Christine Lagarde, despre criptomonede: “Nu valorează nimic”

  Preşedinta Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, nu ascunde nimic în legătură cu sentimentele sale faţă de valoarea activelor cripto – şi anume că nu există.

  “Am spus tot timpul că activele criptografice sunt active foarte speculative, foarte riscante. Evaluarea mea foarte umilă este că nu valorează nimic. Nu se bazează pe nimic, nu există active de bază care să acţioneze ca o ancoră de siguranţă”, a declarat Lagarde într-un interviu pentru o televiziune olandeză.

  Comentariile vin în contextul în care piaţa cripto este în cădere. La începutul acestei luni, Bitcoin a pierdut 20 la sută din valoarea sa într-o singură săptămână.

  Lagarde a dezvăluit că nu a investit niciodată în cripto. Cu toate acestea, un euro digital ar fi o cu totul altă treabă, a explicat Lagarde.

  “Banca centrală va fi în spatele ei. Cred că este extrem de diferit de oricare dintre aceste lucruri”, a spus Lagarde.

  În plus, Lagarde a semnalat că BCE este pregătită să majoreze ratele dobânzilor în iulie pentru a lupta împotriva inflaţiei galopante din zona euro. 

  andrei.nistor

  Stay in the Loop

  Get the daily email from CryptoNews that makes reading the news actually enjoyable. Join our mailing list to stay in the loop to stay informed, for free.

  Latest stories

  S-ar putea să-ți placă și...